Lilleõis ja kondoom – muud pole armunutele vajagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas kõik jäid kingitusega rahule?
Kas kõik jäid kingitusega rahule? Foto: Erakogu

Alati, kui olen sunnitud esimeselt korruselt teisele jalutama, keerleb mul peas üksainus mõte: ega ometi ole järjekordseid turteltuvisid aknalaual amelemas? Kui mõni aasta tagasi pandi karmikäeliselt paika, et avalik õrnutsemine jäägu väljaspoole kooliseinu, on see armunute meelas käitumine uuesti moodi tulnud.


Kirjatarga toimetus otsustas muuta kõikide paarikeste koolipäeva natukenegi päikselisemaks, seetõttu jagasime neidudele lilli ja noormeestele kondoome. Nii igaks juhuks.



Meie eesmärk oli näha pigem armunute emotsioone, mida erkpunane kondoomipakk ja kaunis roosinupp esile võivad tuua, kui tunnustada noorte armastust ja propageerida turvaseksi. Ehkki ka need olid eksperimendi juures väga tähtsal kohal.



Kooliseinte vahel on läbi aastate nii mõnedki armulood alguse saanud, kuid nagu minevik ja olevik näitavad, oli praeguste tüdrukute-poiste vahel paraku näha lihtlabast mängime-et-oleme-paar-sest-see-on-ju-lahe olekut.



Siiski saime nii-öelda kapist välja tuua mõne paari, kelle kohta jutud käisid, kuid midagi kindlat teada polnud.



Ettevõtmise alguses panime punases pakendis Durexi Love kollektsiooni kondoomid kaunile alusele, et asi pidulikum tunduks, ja erivärvilised roosid pistsime vette. Seejärel tuli uhkel sammul koos kaameramehega kooli “tibulinnukesi“ otsima asuda. Iial ei või ju teada, kuhu meie paarikesed suure armastusega tormanud on.



Esimesteks väljavalituteks osutusid Andres ja Kätlin, kelle vahel pidavat nende sõnul tõeline armastus valitsema. Kui me aga neile teatasime, et nad on valitud kooli nunnuks paariks ning seetõttu saavad lilleõie ja kondoomi, valitses nende näos pigem ehmatus kui õnnis rõõmutunne.



Olgem ausad, kui mulle keset suurt kallistamist ja musitamist suure kondoomi- ja lillekuhilaga ligi hüpataks, võtaks see mindki hirmule. Nii et anname neile andeks, sest selja taha piiludes nägime, et kingituste üle oli neil päris hea meel.



Kiirel sammul edasi liikudes pidime tõdema, et kolmas korrus oligi ainult Andrese ja Kätlini päralt.



Siiski püüdsime muusikaklassi ees kinni järjekordsed armunud, Deivy ja Jani. Kui olime neile meie teksti ette vuristanud, paistis noorte silmadest justkui sädet. Seepeale püüdis Jan taldrikult peoga kondoome kahmata, kuid pidime poisile pettumuse valmistama, sest igale paarile oli ette nähtud üks kondoom. Kahju küll.



Jõudnud esimesele korrusele, tahtis kaks kümnenda klassi kutti samuti kondoome saada, selle nimel olid nad nõus isegi geipaari mängima. Nägime nende kavatsuse läbi ja seetõttu jäid poisid pika ninaga.



Järgmisel vahetunnil võtsime luubi alla Geidi ja Karlise. Nemad on meie kooli salapaarike, kes on oma äsja tärganud armumist kavalalt varjata püüdnud. Ometigi pidime neile kiitust avaldama, sest nemad olid ainsad, kes midagi kartmata kaamera ees poseerisid.



Pärast suurt fotosessiooni panime paari kaks üheteistümnendikku, kes pika selgitustöö järel meile selgeks tegid, et mõlemal on tegelikult see õige juba olemas. Ehk tuleks sel juhul vältida koolis liialt ühemõttelist käitumist, mis rahva teisele arvamusele viib.



Meie suur lootus järjekordseid armunuid, Helinit ja Tanelit rõõmustada, läks vett vedama, sest sel päeval leidsime poisi üksi aknast lume alla mattunud staadioni vaatamas. Ehk veab millalgi tulevikus.



Kuigi noorus on ilus aeg ja kes meist ei tahaks tunda end armastatuna, peaks suutma ennast koolis tagasi hoida, et mitte ennast ja teisi koolikaaslasi imelikku olukorda panna. Meie eksperiment tõestas, et alati, kui midagi tasuta saab, on kõik kõigeks valmis.



Loodame, et meie kooli paarikesed jäid kingitustega rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles