Kas sõjavägi teeb poisist mehe?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relika Rae.
Relika Rae. Foto: Erakogu

Öeldakse, et sõjavägi teeb poisist mehe, kuid kas see ikka alati on nii?

Arvestades tänapäeva ühiskonna arengut, oleme jõudnud punkti, kus juba kahekümnendates aastates noormeestel on kaelas eluasemelaen, autoliising, mobiiltelefoni järelmaks ja muud võlad. Samuti on nii mõnelgi juba elukaaslane, keda vaja ülal pidada.

Kuid mis saab siis, kui need noormehed peavad sõjaväekohustuse tõttu tööl käimise lõpetama ja rahamasina seisma panema? Kindlasti leidub maksepuhkuse võimalusi, kuid päris puhtalt sellest ikka ei pääse. Tihti võib olukord lõppeda auto ja korteri müümise või järjest suurenevate võlgadega.

Peaaegu aastaks sõjaväkke läinud poistel on aga veel probleeme. Nimelt tüdrukud. Neiud ei taha välja kannatada, kui noormees pikka aega eemal viibib. Nii kipuvadki nad oma poiss-sõpru maha jätma. See aga tekitab niigi masenduses sõdurpoistel sügava depressiooni, mis on nii mõnelgi korral lõppenud enesetapuga. Selliste asjade pärast on nüüd teravmoona kasutamine oluliselt piiratud.

Hoolimata kõikidest negatiivsetest külgedest, on sõjaväekohustus väga vajalik. Hiljuti sattusin sel teemal vestlema ühe Läti mehega. Muuhulgas rääkis ta, kui alla on käinud Läti noormehed pärast sõjaväekohustuse kaotamist.

Ärge saage nüüd valesti aru, tegemist ei olnud vingumisega stiilis, kui hukka noorus on läinud, vaid tõesti on noored oma elu rohkem tänavatel jõlkumisega sisustama hakanud.

Sõjavägi annab noortele võimaluse eneseteostuseks ja distsipliini õppimiseks ning kasvatab iseloomu. Samuti saab seal vägagi heasse füüsilisse vormi, ilma et peaks raha jõusaali peale raiskama.

Kuigi ajateenistus on tihti üksluine ja tüütu, meenutatakse sealset aega rõõmsalt.

Palju on aga neid inimesi, kes igasuduste vabandustega sõjaväest eemale hoida püüavad. Tõsi ta on, et päris igaüks sinna ju siiski ei sobi. Mõnest poisist ehk ei peagi kunagi mees saama. Ometi on kummaline mõelda, et alles mõnda aega tagasi tahtis pea igaüks ajateenistusse minna. Siis oli see erinevalt praegusest ju auasi.

Kas teie arust on sõjaväekohustus vajalik ja miks?

Ja miks ei võiks Sensodyne uusi ja huvitavamaid reklaame välja mõelda?

Laul, mida kuulata: Britney Spears "Toy Soldier".

Video, mida vaadata: "Mother Earth".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles