Ühisgümnaasiumi külastasid Prantsuse suursaatkonna esindajad

, ühisgümnaasiumi arendusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse konsul Christine Simon.
Prantsuse konsul Christine Simon. Foto: Erakogu

Täna külastas Pärnu ühisgümnaasiumi Prantsuse suursaatkonna kolm esindajat: Aurore Rébuffé, prantsuse keele alase koostöö atašee, Christine Simon, Prantsusmaa konsul Eestis, ja Anna Geller, konsuli assistent.

Külalisi tervitas muusikapalaga G3B klassi õpilane Rebeka Elmi, kes esitas Jacques Breli luuletuse omaenda loodud meloodial ja kandis selle ette klaveri saatel lauldes. Selle etteaste eest sai Elmi 15. novembril Tartu Descartes’i lütseumis toimunud Lõuna-Eesti koolide prantsuse keele konkursil esimese koha. Laul meeldis külalistele nii väga, et nad kutsusid neiu esinema ja osalema ka 9. märtsil Tallinnas toimuvale frankofoonia konkursile.

Seejärel rääkisid külalised G1B klassi õpilastele, kes alustasid septembrist prantsuse keele süvaõpet, prantsuse keele tähtsusest Euroopas ja selle valdamise olulisusest tänapäeva maailmas, kus välisõpingud ja välislähetused viivad meid tihti elama, õppima ja töötama riikidesse, kus prantsuse keel on riigikeel.

Seejärel said õpilased esitada külalistele küsimusi. Noori huvitas eelkõige, mida arvavad atašee ja konsul Eestist, eesti muusikast ja köögikunstist. Eesti meeldib neile mõlemale väga, atašee Aurore Rébuffé on siin juba teist korda: nimelt õppis ta 2005. aastal Erasmuse stipendiumiga Tartu ülikoolis.

Eesti muusikat pole atašee ja konsul saanud veel põhjalikult tundma õppida, kuid laulupeole tahavad nad kunagi kindlasti minna. Neid on üllatanud ja hämmastanud Eesti õpilaste imehea lauluoskus ja musikaalsus, mida nad on saanud nautida koolikülastuste ja -kontsertide raames.

Eesti toitudest meeldivad neile eriti meie piimatooted, mis on väga kõrge kvaliteediga.

Tunnikülastusele järgnesid vestlus ja koosolek, kus osalesid peale külaliste kooli direktor Mart Kuuskmann, arendusjuht ja prantsuse keele õpetaja Liis Raal-Virks, kunsti- ja prantsuse keele õpetaja Marika Ristmäe ja Pärnu linnavalitsuse haridusnõunik Katrin Uutsalu.

Koosolekul tulid teemadeks prantsuse keele õpetamise arenguvõimalused Pärnu linnas, ühisgümnaasiumi ja Pärnu linna võimalikud koostööprojektid Prantsusmaaga ja frankofoonia osakonna avamine ühisgümnaasiumis. Plaanide järgi hakatakse tulevast kevadest humanitaarklassis prantsuse kunsti ajalugu õpetama prantsuse keeles. 12. klassis lisanduvad prantsuse kirjanduse ja kultuuriloo tunnid prantsuse keeles.

Prantsuse suursaatkond, Pärnu linnavalitsus ja ühisgümnaasium on koostöö üle väga rõõmsad ning loodavad ühiselt projekti õnnestumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles