Pärnus saab end lumerookimisest vabaks osta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majaomanikud peavad hea seisma, et tänavad oleksid roogitud.
Majaomanikud peavad hea seisma, et tänavad oleksid roogitud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui teistes linnades peavad majaomanikud talviti aia tagant lund rookima, siis Pärnus on võimalik end sellest kohustusest vabaks osta.

«Inimese põhjendatud taotluse alusel võib volikogu lubada isikul koormise (tänava puhastamise – toim) täitmise eest maksta raha,» rääkis Pärnu heakorraspetsialist Arvo Kase.

Kui selline valdus peaks laekuma, siis võtab linn hooldusfirmadelt hinnapäringu, valitakse välja firma, valmistatakse ette volikogu eelnõu ning peale eelnõu vastuvõtmist ja kehtima hakkamist hakkab hooldusfirma seda ala korras hoidma vastavalt heakorranõuetele.

«Koormisest vabaneja tasub linnale hoolduskuludega seonduva igakuiste maksetena,» selgitas Kase tasumise viisi.

Selline võimalus kirjutati Pärnu heakorraeeskirjadesse sisse juba 2006. aastal ja Kase sõnul on selle aja jooksul soovi avaldanud üks eraisik ja üks firma.

«Eraisik loobus, kuna tasumäär oli liiga kõrge,» möönis heakorraspetsialist. Ta täpsustas, et 2006. aastal oli selleks summaks 690 krooni kuus. Firma aga kasutas sellist võimalust ühe aasta, kuid loobus seejärel, kuna neil oli Kase sõnul hiljem lihtsam suhelda otse hooldustöid tegeva ettevõtjaga.

Linnaametnik kinnitas, et sellist võimalust saab kasutada ka näiteks ainult sügis-talvisel ajal. Seda juhul, kui avaldus on laekunud nii, et hinnapäringud, soodsaima pakkuja valimise, volikogu materjalide ettevalmistamise ja koormisest vabastamise vormistamise saaks soovitud perioodi alguseks ära teha.

Kui suure summa eest sel talvel lumerookimisest pääseks, ametnik öelda ei osanud, sest hinnakirja ei ole. «Kuna igal puhastusalal on erinevad töömahud ja nende kohta tuleb hea tava kohaselt kolmelt heakorrateenust pakkuvalt ettevõtjalt hinnapakkumine tellida,» selgitas ta.

Kase rõhutas, et majaomanikul on õigus ise tellida hooldusfirmadelt puhastusala korrashoiuteenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles