Galerii: suurõppus tõi Pärnumaale ligi tuhat riigikaitsjat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu suurõppus "Orkaan" Pärnumaal.
Kaitseliidu suurõppus "Orkaan" Pärnumaal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedest pühapäevani toimub Pärnumaal Kaitseliidu suurõppus „Orkaan“, peamiselt Selja ja Sindi vahele jäävates külades osales laupäeval lahingutes ligemale 1000 võitlejat nii Eestist kui välismaalt.

Õppuse legendi järgi lähenes vastane kirdest Paide maantee joonel edela suunas ja püüab välja jõuda Kaitseliidu Pärnumaa maleva tagalakeskusesse Eametsas. Kaitse tõkestas vastase Selja ja Sindi vahel viivituslahingutega, sõjaplaani kuulus vasturünnak.

Erinevalt eelmisest kahest “Orkaanist”, kui rõhk pandi madala intensiivsusega konfliktide lahendamisele ehk näiteks tsiviilobjektide kaitsele, naasti tänavu klassikalise, laiaulatusliku sõjapidamise stsenaariumi juurde.

Reedel alanud õppus lõpeb pühapäeva pärastlõunal rivistusega Tori kiriku esisel platsil. Pühapäeva õhtul võib Pärnumaa teedel taas näha Kaitseväe kolonne, kes siirduvad tagasi kodukanti.

Tänavune Kaitseliidu Saaremaa, Lääne ja Pärnumaa maleva ühine suurõppus „Orkaan“ on järjekorras seitsmes. Möödunud aastal võõrustas suurõppust Saaremaa, järgmisel aastal keerutab „Orkaan“ Läänemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles