Jõulurahu Tammistes

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste poe kõrvale pani Sauga vallavalitsus tänavu esimest korda elektriküünaldes kuuse, mille juures vallavanem kuulutab välja jõulurahugi.
Tammiste poe kõrvale pani Sauga vallavalitsus tänavu esimest korda elektriküünaldes kuuse, mille juures vallavanem kuulutab välja jõulurahugi. Foto: Urmas Luik

Esimest korda püstitas Sauga vallavalitsus tänavu Tammiste külla poe kõrvale elektriküünaldes jõulukuuse, ettevõtmise algatasid Tammiste uuselamurajoonide hakkajad pereemad, kes on koondunud kodanikualgatuse korras ühendusse Tammiste Tegusad.

Sel pühapäeval ehiti kuusk ja selle alla on kavas koguneda kõikidel advendipühapäevadel, sündmuste tipuks kujuneb 22. detsember, kui Sauga vallavanem kuulutab kuuse juures välja jõulurahu. Talvised üritused jätkuvad tuleva aasta 6. jaanuaril, kui Tammiste lasteaia juures hakatakse ehitama lumelinna ja põletatakse ühiselt jõulukuuski.

Kohalike andmeil on kuusk kaupluse juures olnud ka aastaid tagasi, aga siis pani selle püsti toonane poeomanik.

Tammiste Tegusate eestvõttel 23. septembril Tammiste lasteaia juures peetud perepäev “Tervitame sügist” õnnestus kenasti ja sellel osales ligemale 70 inimest, rääkis tegusate esindaja Annika Tuulik.

Esimese ürituse järelkajana liitus ühenduse aktiivgrupiga mitu huvilist. Siseministeeriumi kohaliku omaalgatuse programmist taotleti ja saadi raha töötubade korraldamiseks ja novembris tehti nendega juba algust. “Meil pole ruumi, kus kokku tulla. Külakeskust oleks küll hädasti vaja. Koguneme minu juures kodus. Häid lambaid mahub palju ühte lauta,” rääkis Tuulik, kes elab Saialille elurajoonis. Vahel on töötubades osalenud korraga 20 inimest, aga koos on olnud 40 huvilistki.

Viimastes töötubades on valmistatud kättesaadavatest materjalidest uusi esemeid, näiteks kuusekaunistusi: konservikarpidest küünlalaternaid, fooliumist lumepalle, kingikottidest komme, plastpudelite põhjadest lumehelbeid ja CDdest ehteid.

16. detsembril oodatakse rahvast Tammiste lasteaeda Alen Veziko kontserdile, 22. detsembril kuuse juurde, kus Sauga vallavanem Priit Ruut kuulutab välja jõulurahu ja tegutsevad päkapikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles