Off-road -abilistega on liitunud kolm pärnumaalast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolm Pärnumaa meest on ühinenud vabatahtlike maasturiomanike kogukonnaga, kes lumme või mutta kinni jäänud sõidukeid välja tõmbab.

Saarde vallas elava Reigo Kanarbiku sõnade järgi liitus ta internetis aadressil 4x4help.eu leitava seltskonnaga paar kuud tagasi ja seni pole teda appi palutud. „Olen küll käinud autoga kinni jäänud sõpru-tuttavaid välja tõmbamas, kuid selle lehe kaudu pole minu abi veel palutud,“ ütles ta.

Kanarbik ei osanud esimese hooga vastatagi, miks ta vabatahtlike appitulijate seltskonnaga liitus. „Olen ametilt päästja. Kui kedagi on vaja aidata, teen seda ka vabal ajal,“ arutles ta.

Vabatahtlik abistaja oleks valmis appi tõttama Saarde vallast Pärnuni, aga ka Pärnumaaga külgnevatesse Viljandimaa valdadesse.

Kui tasulise autoabi tellimisel tuleb arvestada mõnekümneeurose väljaminekuga, siis vabatahtlikud maasturimehed on nõus abistama kütusekulu katmise või paljalt tänusõnade eest.

Missugune on hea tava vabatahtliku abilise vaeva väärtustamisel? „Mind ei ole ühtegi korda veel välja kutsutud ja ma ei tea seda,“ tunnistas päästja, lisades, et tema eeldaks abiliselt kütusekulu kompenseerimist, eriti pikemate otste puhul. „Mõni tuleb võib-olla vaid tänusõnade eest appi.“

Kogu Eestist on vabatahtlike maasturiomanike nimekirjas internetilehel 80 inimest. Seega tasub halbades ilmaoludes teel hätta jäädes omada nutitelefoni või selle puudumisel enne sõitma hakkamist eelmainitud aadressilt telefoninumbrid üles kirjutada, sest maasturimehed päästeametiga ametlikku koostööd ei tee. Päästeamet aga soovitab just off-road-mehed appi kutsuda, kui õnnetusse sattunud ise terved on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles