Pärnu käsikellastuudio soetas uudsed basskellad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu käsikellastuudio Agapella soetas hiljuti eksklusiivse basskellade komplekti, uute kellade unikaalset kõla saab kuulata luutsinapäeval, 13. detsembril Pärnu raekojas toimuval stuudio jõulugalal.

Uus kellakomplekt koosneb üheteistkümnest suurest kellast ja on valminud käsitööna USAs Malmarki kellatehases. Komplekt läks maksma 7300 eurot.

Pärnu kellastuudio juhendaja Elo Kesküla jutu järgi on uute basskellade tämber uudne, eriliselt mahe ja rikkalik. „Piltlikult võib öelda, et nais(kella)koorist sai hetkega segakoor,“ märkis ta.

Käsikellastuudio jõulugalal astuvad Pärnu raekoja saalis üles stuudio kõik koosseisud, vaheldust pakuvad Anne Uusna laulustuudio staarid Getter-Heleen Aron ja Rael Rent. Kontserdi piletitulu läheb uute basskellade soetusfondi.

Poolteist aastat tagasi soetas Pärnu käsikellastuudio linna ja mitmete toetajate kaasabil esimese viieoktavilise pronkskellakomplekti.

„Vahepealne huvitav, tegude ja esinemiste rohke aeg andis stuudiole kindlustunde, et meie erilist muusikat väärtustatakse, ja julgesime astuda järgmise kuluka sammu kellakomplekti suurendamiseks,“ rääkis Kesküla.

Eestis tegutseb kuueoktavilisi käsikellaansambleid, nagu nüüdsest Pärnus, veel vaid pealinnas.

Pärnus tegeldakse käsikellamängu õpetamisega lastele ja noortele juba 15 aastat. Stuudios saab õppida nii algklassilaps kui täiskasvanu, praegu tegutseb viis eri tasemel ansamblit.

Stuudio ansamblid on käinud kontserdireisidel Soomes, USAs, Rootsis ja Venemaal, 2009. aastal võideti üleriigiline õpilasorkestrite konkurss ja ansamblile omistati esimene kategooria.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles