Koolimoel jagus auhindu kõigile osavõtjatele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Koolimood 2009" parimaks tunnistati Raeküla gümnaasiumi õpilaste Liisa Hanvere ja Kerttu Taggo ajaloohõnguline kollektsioon "PuHVaika".
"Koolimood 2009" parimaks tunnistati Raeküla gümnaasiumi õpilaste Liisa Hanvere ja Kerttu Taggo ajaloohõnguline kollektsioon "PuHVaika". Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel võistlesid noored moedisainerid Pärnus konkursi “Koolimood 2009” võidu nimel, parimaks kollektsiooniks valis žürii Raeküla gümnaasiumi kahe õpilase ühistöö “PuHVaika”.


Esikohakollektsiooni puhul, mille autorid on Liisa Hanvere ja Kerttu Taggo, tõid võistlustöid hinnanud moespetsialistid välja huvitava ja veenva lavaetenduse, head modellid ning kontseptsiooniga kooskõlas muusikavaliku.



Samuti ei jäänud märkamata retrolike ja taaskasutushõnguliste rõivaste taga peituv kvaliteetne õmblustöö.



“Raeküla gümnaasiumi “PuHVaika” on kombinatsioon vallatutest puhvidest ajaloohõnguliste aksessuaaridega. Autorid kasutasid töös vanaemade kangaid, millele lisati pehmed vatiiniribad,” kommenteeris ürituse korraldaja Lembe Lemmiksoo. “Kogu kollektsioon oli raamitud romantiliste detailidega otse vanaema toast.”



Selleaastasel “Koolimoel” osales neli kollektsiooni ja eriauhinna said kõik. Kompositsiooni ja konstruktsiooni eest pälvis eripreemia Vene gümnaasiumi stuudio Ðans “Maailma harmoonia”, mis oli võistluse mahukaim ja kõige keerulisema ülesehitusega töö, jäädes samal ajal õmbluskvaliteedilt tagasihoidlikuks.



Värvilisuse eest tunnustati eri koolide õpilaste grupi Suve Nukud kollektsiooni “Rainbow”, mille puhul märgiti ära särtsakus ja hea lavaline liikumine.



Modelli eriauhindu anti välja kaks: Raeküla gümnaasiumi modellile Elina Jantsonile ja Ülejõe gümnaasiumi kollektsiooni “ECSTYLE” esitlenud Karoliina Kullasele.



Ülejõe gümnaasiumi noori moehuvilisi innustati tulevastel aastatel julgemad olema ning valmisesemete kokkusobitamise ja ümbertegemise asemel rohkem ise meisterdama-õmblema.



Korraldaja sõnutsi ei maksa teha traagikat sellest, et tänavu võistles vaid neli kollektsiooni, sest osalejate arv on varasematelgi aastatel üles-alla kõikunud.



Lemmiksoo usub, et paljuski sõltub osavõtuaktiivsus sellest, kui palju koolide juhendajad noortega tegelevad ja neid suunavad, sest suurem osa lapsi jõuab võistlema just õpetaja soovitusel. Iseseisvalt tulevad vaid need, kelles moepisik sügaval peidus ja pikalt avalikkuse ette pääsemist oodanud.



“Esikoht tegi oma töö hingega ja tundub, et neil on tulevikuplaanidki moeloomingu suunal,” ütles Lemmiksoo.



Maakondliku konkursi võitnud kollektsioon “PuHVaika” pääseb “Koolimood 2009” üleriigilisse finaali, mis toimub sügisel.



Ürituse teeb eriliseks, et ei hinnata ainult kollektsiooni ideed ja kvaliteeti, vaid ka etenduse kontseptsiooni, modellide liikumist ja muusikaga tervikuks sulandumist.



“Koolimood 2009” žüriisse kuulusid Pärnu tekstiilikunstnik Kadri Rebane, Pärnumaa kutsehariduskeskuse õmblusõpetaja Heli Sakk, fotograaf Kati Vaas ja rõivakaupluste esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles