Häädemeeste vald andis esimese vapimärgi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste valla lipp.
Häädemeeste valla lipp. Foto: Riigikantselei

Häädemeeste valla 22. aastapäeva eel kinnitas volikogu oma määrusega valla vapimärgi statuudi, mille alusel pälvib kohaliku kõrgeima autasu isik, kes on töö ja tegemistega oluliselt kaasa aidanud omavalitsuse arengule.

“Vapimärki on siiani välja antud ainult aukodanikele, sellest aastast on volikogu kinnitatud statuut ja anti välja esimene eraldi märk,” selgitas abivallavanem Toomas Abel. “See annab võimaluse tunnustada suuremat ringi ja ka nooremaid tegijaid, kes edaspidi võivad veel aukodaniku tiitli saada.”

Esimesena pälvis eraldi vapimärgi Massiaru Põllumajandusliku OÜ juhatuse liige Atte Jari Juhana Alfthan väljapaistvate teenete eest piirkonnas põllumajanduse ja külaelu edendamisel. Autasu anti talle üle valla aastapäeva peol Massiaru kooli-rahvamaja saalis.

Massiaru piirkonnas tegutseb Soomes Valkeakoski kandis maaharimisega tegelnud Atte Alfthan 1997. aastast. Selle ajaga on piimakarja- ja teraviljakasvatusele spetsialiseerunud osaühing jõudsalt arenenud ja saanud küla suurimaks tööandjaks, vajades keskeltläbi 15 kätepaari. MTÜ Massiaru Külade Ühenduse liikmena aitab ta kaasa kodukoha ettevõtmistele, valla külade spordipäeva korraldamisele ja võtab ühistegevust enesestmõistetavana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles