2012. aasta tegu on ümbersõidutee

Peeter Raidla
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile selgusid Pärnu 2012. aasta teo küsitluse tulemused. Kokku jagati Pärnu linnavalitsuse ja Pärnu Postimehe korraldatud küsitlusel eri tegudele 1596 häält, millest enim, 474 häält anti Ehitajate tee ning Tallinna maantee ja Haapsalu maantee ühendustee valmimise tunnustamiseks.

Teise koha pälvis 291 häälega pärnakate ühine luulekogu “Sõnaga näkku” ja kolmanda koha 137 häälega Pärnu muuseumi uus hoone.

Neljandaks tuli 126 häälega Peter Hundi ja Wendre algatus annetada igale Eesti vastsündinule tekk ja padi, viiendaks 122 häälega Sibyl Vane’i album “Love, Holy Water & TV” ja kontserttegevus ning kuuendaks 86 häälega vee- ja kanalisatsiooniprojekti lõpetamine Ülejõel, Räämal ja kesklinnas.

Seitsmendaks jäi 80 häält kogunud trelliteater Pärnu vanglas, kaheksandaks 62 häälega Pärnu uus õendus- ja hooldusravikeskus Ravi tänaval, üheksandaks 51 häälega Pärnu linnas rajatud 16 kilomeetrit uusi kergliiklusteid ning kümnendaks 34 häälega Pärnu bussiliikluse reform.

Ülejäänud aasta teo kandidaadid kogusid küll vähem hääli, kuid äramärkimist pälvisid kõik väljapakutud teod.

Olgu öeldud, et mullu detsembris anti samalaadsel küsitlusel kokku 1498 häält, kusjuures esikoha pälvinud Vallikääru poolt hääletati 591 korral.

Pärnu linnavalitsus ja Pärnu Postimees on aasta tegu selgitanud juba alates 2001. aastast. Tänavu läks küsitlusel osalejate vahel esimest korda loosimisele kolm kutset kahele Eesti Vabariigi 95. aastapäeva aktusele ja kontserdile Pärnus 2013. aasta veebruaris.

Pärnu Postimehe reporterite pilkude all tõmbas meie tarbijakülje toimetaja Riina Martinson suurest loosianumast välja kolme võitja nimed. Nendeks on kolm pärnakat: Leida Kängsepp Side tänavalt, Maidu Luberg Papiniidu tänavalt ja Maia Vilur Riia maanteelt.

Pärnu Postimees on võitjate nimed edastanud Pärnu linnavalitsusele, kes väljaloositud kutsed iseseisvuspäeva eel kätte toimetab.

Aasta teo auhind antakse üle Pärnu linnapea vastuvõtul 19. detsembril Ammende villas.

Pärnu aasta tegu

2012 Ehitajate tee ning Tallinna mnt ja Haapsalu mnt ühendustee valmimine

2011 Vallikääru taastamine puhkekeskuseks

2010 30. rahvusvahelised hansapäevad

2009 Pärnu spordihall

2008 Pärnu keskraamatukogu

2007 Betwettersi tulek MTV “Euroopa uute helide” auhinna võitjaks

2006 rannapromenaad

2005 kesklinna koolide võimla

2004 Pärnu uus haigla

2003 Vana turu uus hoone

2002 Pärnu kontserdimaja

2001 Endla teatri juurdeehitus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles