Lendorav ja kuldking saavad kaitseala

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurekivi looduskaitseala loomine aitab kaasa kauni kuldkinga ning teiste käpaliste, samblike ning haruldase lendorava elupaikate säilimisele.
Suurekivi looduskaitseala loomine aitab kaasa kauni kuldkinga ning teiste käpaliste, samblike ning haruldase lendorava elupaikate säilimisele. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Vinni vallas moodustatakse Suurekivi looduskaitseala, et paremini kaitsta kõrge loodusväärtusega metsa – rohunditerikast kuusikut, haruldast lendoravat, kaunist kuldkinga ja teisi ohustatud taimeliike.

Praegu koostatakse Suurekivi hoiuala, mis paikneb Koeravere ja Veadla külas ning mille baasil kavandatakse ühtlasi looduskaitseala loomist, kaitsekorralduskava järgmiseks kümneks aastaks.

Tulevane looduskaitseala hakkab asuma senise hoiualaga enam-vähem samades piirides – 270,5 hektaril, see näeb ette valdaval osal alast range režiimiga sihtkaitsevööndi teket.

“Kõige haruldasemaks Suurekivil on esimese kategooria kaitsealuse liigi – lendorava – esinemine,” rääkis koostöös keskkonnaametiga kaitsekorralduskava tööversiooni koostanud Adepte Ekspert OÜ ekspert Piret Toonpere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles