Jääle minek on väga ohtlik

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhukesele jääle ei tohiks praegu mingil juhul minna.
Õhukesele jääle ei tohiks praegu mingil juhul minna. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuigi rannikulähedasel merel on juba õhuke kiht jääd, on sellel liikumine siiski äärmiselt ohtlik.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Hedy Tammelehe kinnitusel registreeriti Lääne prefektuuri haldusalas möödunud nädalal kaks juhtumit, mis on seotud ettevaatamatusega õhukesel jääl liikumisega.

Nii teatati Saaremaal kalamehest, kes vajab ranniku ääres abi.

“Asjaolude selgitamisel saime teada, et kalamees abi ei vajanud, ta oli jätnud oma paadi jää piirile ja otsustanud sellele järele minna, jättes kaldal olnutele eksliku mulje,” kirjeldas Tammeleht. “Märksa ohtlikum olukord oli Pärnus Tammistes õhukesel jõejääl ohtu sattunud meesterahvaga, kes kahjuks hukkus hiljem tervislikel põhjustel.”

Läheneva nädalavahetuse saabumise puhul palub Lääne prefektuur olla inimestel tähelepanelikum, kui veedetakse vaba aega veekogude ääres.

“Vaatamata paksule lumevaibale, on jääle minek jätkuvalt ohtlik!” toonitas Tammeleht. “Eriti tuleb seda meelde tuletada lastevanematel oma lastele, kes ei pruugi esmapilgul kandva jää paksust suuta realistlikult hinnata. Kui näete jääl hätta sattunud inimest, siis ärge minge teda ise jäält päästma. Kindlasti tuleb helistada hädaabinumbrile ja anda teada toimuvast. Saabuvat abi oodates tuleks järgida käsklusi, mida hädaabinumbrilt helistajale antakse.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles