Poolsada last oskab hiina keeles tervitada

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Wu Xuhong kirjutas tahvlile sõnad «Hiina inimesed» ning «Eesti inimesed».
Õpetaja Wu Xuhong kirjutas tahvlile sõnad «Hiina inimesed» ning «Eesti inimesed». Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sügise keskpaigast alates on Viljandi kahes koolis, riigigümnaasiumis ning Paalalinna põhikoolis õpetatud soovijatele valikainena hiina keelt. Kui palju on seda võimalik aga poolteise kuuga selgeks saada?

Mõlemas koolis õpetab eksootilist keelt Hiinast pärit Wu Xuhong, kes on Eestisse saabunud Tallinna ülikooli Konfutsiuse instituudi toel. Tal on siin 50 õpilast, kellest 20 õpib gümnaasiumis.

Xuhong rääkis, et umbes kuue nädala jooksul on ta õpetanud ladina tähestikul põhinevat häälduspärast kirjutamist pinyin’i ning hieroglüüfe ja seda, kuidas neid lugeda, hääldada ja kirjutada. «Oleme õppinud selliseid väljendeid nagu «tere», «head aega», «kuidas läheb» ning «mis on sinu nimi»,» loetles Xuhong. Ta andis mõista, et poolteise kuuga suurt midagi rohkem selgeks ei saagi.

Mõlemas koolis on võimalik hiina keelt õppida valikainena 35 tundi aastas ning kokku on kolm kursust. Paalalinna koolis on nädalas kaks tundi, gümnaasiumis sõltub nende arv õpperühmadest, kuid ei ulatu üle viie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles