Noored sportlased valmistuvad uuteks väljakutseteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Taveter
Triin Taveter Foto: PP

Vana aasta viimasel spordiküljel võtame luubi alla kodulinna nelja ala sportlaste põgusad meenutused meeldejäävaimatest hetkedest ja uurime, mida nad ootavad uuelt aastalt.

Jõulumäel suusatav Triin Taveter ütles, et võib lahkuva aastaga rahule jääda.

“Parim tulemus oli Eesti noortesarja esimese etapi võit, aga kõige rohkem teeb heameelt, et suutsin terve hooaja hoida head sportlikku vormi,” kõneles Koidula gümnaasiumi 11. klassis õppiv Taveter, kes peale suusatamise on kaheksa aastat käinud ujumise treeningutel ja kümme aastat harrastanud balletti.

Küsimusele, milliste mõtetega läheb ta uuele aastale vastu, kostis Triin Taveter: “Juba 5. jaanuaril lähen Jõulumäel klassikasprindi Eesti noorte meistrivõistlustel starti. Hooaja suurim eesmärk on pääseda Eesti koondisse ja sõita hästi Põhjamaade meistrivõistlustel. Mida toob kaugem tulevik, ei oska veel öelda, küll aeg näitab, mis tuleb.”

Eile ennelõunal Tahkuranna kandis sõiduvõimalusi uuriv jääpurjetaja Jaan Akermann rääkis, et läinud talvel täiskasvanute DN-klassi maailmameistrivõistlustel saadud 19. koht oli üpris hea tulemus, kuid pole võrreldav klubikaaslase Karl Hannes Tagu saavutusega, kes teatavasti tuli koju hõbemedaliga.

“Hannese medal andis kogu meie kambale suure portsu eneseusku, me veendusime, et oleme liikunud õiges suunas,” kõneles kahekordne noorte Ice Optimist klassi Euroopa meister ja kaks juunioride DN-klassi MMi võitnud Akermann. “Algavaks hooajaks olen oluliselt uuendanud oma võistlusvarustust: lähen starti värske kelgu, masti ja põiktalaga ning arsenali täiendasin kahe uisukomplektiga.”

Paikuse klubi enduroässa Toivo Nikopensiuse üks õpilasi Tõnu Kallast oli eile Otepääl suusatamas.

“Eelmist motohooaega võtsin üpris rahulikult, sest oli vaja pühenduda magistriõppele Eesti maaülikoolis,” rääkis enduros Eesti meistritiitli võitnud Kallast. “Kõige vingema elamuse sain mitmepäevasõidu maailmameistrivõistlustel, kus kihutasime kuuel päeval külg külje kõrval maailma tippmeestega.”

Uuest aastast rääkides märkis motomees, et suuri eesmärke tal ei ole, küll tahab ta proovida põhjanaabrite juures uudset ala, tulede valgel lumes sõitmist.

“Olen hakanud üha rohkem suusatamisest lugu pidama, ees ootavad Tartu maraton ja Finlandiahiihto Soomes,” lisas Kallast.

Leedus noorte korvpallurite turniiril viibiv 15aastane Norman Käbin rääkis, et lõppeval aastal sai ta rõõmustavalt palju mängida erinevatel turniiridel.

“Kõige eredamalt on meeles noorte Euroopa meistrivõistlused Rumeenias, kus suutsime üllatavalt hästi esineda, ja kindlasti tuleb aasta plusspoolele kanda meie tiimi hõbemedalivõit U16 klassi Eesti meistrivõistlustel,” kõneles Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv Käbin. “Korvpallurite hooaeg käib täistuuridel, juba jaanuari algul läheb lahti Balti karikasari, siis tulevad turniirid Moskvas ja Riias ning Põhja-Euroopa noorteliiga mängud.”

Kaugemast tulevikust juttu tehes märkis noor korvpallur, et tema jaoks on esikohal hea hariduse saamine. “Kindlasti näen oma tulevikku korvpallurina ja esimese sammuna tahan pääseda mõnda Eesti meistriliiga klubisse.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles