Kuressaare hakkab piirama ööklubide lahtiolekuaega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi
Ööklubi Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuressaare linnavalitsus alustas läbirääkimisi, muutmaks linnavolikogu määrust, et tulla vastu politsei palvele ja sätestada piirangud ööklubide lahtiolekuaegadele.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov kinnitas Saarte Häälele, et määruse «Kuressaare linna avaliku korra eeskirja kehtestamine» täiendamise otsustas linnavalitsus 11. detsembril toimunud nõupidamisel.

Koov märkis, et juba seitsmendat aastat linnavalitsuse ametnikuna töötades on ta korduvalt kuulnud ettevõtjate argumente, miks on vaja alkoholi müüa varahommikuni.

«Nii see enam jätkuda ei saa!» ütles Koov, viidates, et varahommikused nokastunud ringituigerdajad peavad linnapildist kaduma ja «Bermuuda kolmnurgas» (nagu rahvas Kuressaare ööklubide piirkonda kutsub – toim) tegutsevate ettevõtjate sotsiaalse vastutuse osa tuleb suurendada. Ainult sellest, et baaripidajad toetavad linnaeelarvet tulumaksu laekumise kaudu, tema sõnul ei piisa.

Kalle Koovi sõnul ei ole linnavalitsus kellaaegade osas detailidesse laskunud, kuid tema isikliku arvamuse kohaselt võiks baarid kinni panna kell 2 või 3 öösel. «Ametnikuna olen kompromissideks valmis,» sõnas ta.

Linnavalitsuse ja volikogu poole on nõudlikus toonis märgukirjaga pöördunud Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter, kes kirjutas, et ööklubide pea piiramatu lahtiolekuaeg toob nädalavahetuse öödel kaasa palju korrarikkumisi.

«Senise politseitegevuse põhjal tuleb nentida, et kesklinnas on harvad need nädalavahetused, mil ööklubides tekkinud tülisid ei lahendataks kesklinna tänavail kakluste käigus; kui ööklubide alkoholijoobes agressiivsed kliendid ei vandaalitseks koduteekonnal linna elamurajoonidesse teiste linnakodanike sõidukite ja vara kallal; kui maakonna teedel öise liiklusjärelevalve käigus ei tabataks ööklubist naasvat alkoholijoobes mootorsõidukijuhti või kui linnaelanikelt ei laekuks kaebusi öisel ajal tänavail lärmavate isikute kohta,» kirjutas politseijuht Vahter.

Linnasekretär Eero Lapp palus Vahteri märgukirjale täienduseks edastada täpsemat faktilist infot ja statistikat, näiteks kesklinnas registreeritud kakluste ja vandaalitsemiste arvu ning linnakodanike kaebuste arvu kohta.

«Kuna tekib riive ettevõtjate majandushuvidega, on eriti tähtis järgida haldusmenetluse sätteid, eriti õigusakti motiveerituse ja huvitatud isikute ärakuulamise osas,» põhjendas Lapp.

Muu hulgas palus ta loetleda ka ööklubid, mille joobes kliendid klubi pika lahtiolekuaja tõttu kaasinimeste rahu häirivad.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Aare Allik andis vastuseks teada, et ööklubide pika lahtiolekuaja tõttu on politseitegevus avaliku korra tagamiseks koondunud Kuressaares Vaekoja pubi, Kodulinna lokaali, ööklubide Privilege ja Diva ning Kapteni kõrtsi juurde.

«Registreeritud juhtumid ei anna kindlasti ülevaadet tegelikult toimuvast,» usub Allik, et politseistatistikas ei kajastu kindlasti kõik juhtumid. Tema isiklikul hinnangul võib osa korrarikkumistest, millest politseile ei teatata, osutuda kindlasti sama suureks ja suuremakski.

Abilinnapea Kalle Koovi sõnul kaasatakse ööklubide lahtiolekuaegade lühendamise arutellu kindlasti kõik osapooled, nii ööklubipidajad kui ka linnaelanikud, samuti arutatakse muudatused korralikult läbi volikogu komisjonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles