Ööbussid osutusid üllatavalt menukaks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Sebe linnaliinibuss.
AS Sebe linnaliinibuss. Foto: Margus Ansu

Tartus uusaastaööl käiku pandud linnaliinibussid ostusid üllatavalt menukaks ja sõitjaid jagus kõigile ringidele, ütles Tartu ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona.

Oona lisas, et eksperiment õigustas ennast ja pole välistatud, et sellised ööbussid pannakse käiku ka tuleval aastavahetusel.

Uusaastaööl sõitsid 1. ja 4. liini bussid pooletunniste vahedega kell 00.30 kuni 2.30.

Bussifirma Sebe Tartu linnaliikluse juht Üllar Kaljuste ütles, et bussijuhtidelt saadud tagasiside järgi olid bussid esimesel ringil üsnagi täis. Rohkem oli kesklinnast äärelinna sõitjaid, äärelinnast kesklinna tulijaid oli juhuslikumalt.

«Mina arvan küll, et kindlasti võiks korrata,» ütles Kaljuste. Ta lisas, et kaaluda tasuks nendel liinidel tööaja pikendamist kella kolmeni öösel nii, et vahele ei jääks pausi.

Seekord lõppesid linnaliinibusside sõidud vana-aastaõhtul kella 23 paiku. Seega kesklinna kuuse alla ja ilutulestikku vaatama oli nendega veel vara tulla.

«Arvan, et järgmisel aastal on linlased teadlikumad ja kasutavad seda võimalust rohkem,» lisas Kaljuste. Ta nõustus, et teine selline öö, kus linnas pidu pikemalt kestab, on volbriöö, kuid kas ka siis võiks tööd põhiliinidel öösse pikendada, sellest ei ole veel juttu olnud.

Ööliinidel kehtisid sõitjatele tavalised piletihinnad, linn maksis bussifirmale tavapärast kilomeetrihinda.

Bussijuhte ei pidanud öötööle sundima, ühtki bussi ära ei lagastatud ega maha kanda ei tulnud, võtsid Kaljuste ja Oona jutu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles