Pärnus oli reedel 1300 majapidamist elektrita

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Ülejõel toimunud voolukatkestus jättis elektrita palju tarbijaid.
Pärnus Ülejõel toimunud voolukatkestus jättis elektrita palju tarbijaid. Foto: Ants Liigus

Reede õhtul Pärnus Savi alajaamas toimunud keskpingekaabli rikke tõttu jäi Ülejõe linnaosas elektrita ligi 1300 majapidamist.

Elektrilevi kommunikatsioonijuhi Kaarel Kutti sõnade kohaselt tabas rike Savi alajaama keskpingekaablit kell 22.36 ja vooluta jäi 1290 tarbijat.

Kutti andmeil said tarbijad voolu tagasi ümberlülitamistega. “Viimased tarbijad said elektri tagasi kell 2.44,” lausus ta.

Katkestuse üle nurisenud Ülejõe elaniku sõnade järgi oli õhtune vooluta jäämine viimasel ajal juba teine elektrivõrgu tõsisem rike. “Tunnine katkestus juhtus poolteist nädalat tagasi. Enne seda pole nii suuri, tervet naabruskonda mõjutavat katkestust juba aastaid olnud,” seletas ta.

Voolukõikumist oli märgata teisteski Pärnu piirkondades: lambid vilkusid õhtu jooksul nii Kuldse Kodu piirkonnas kui kesklinnas.

Ülejõe Säästumarketi juurde sõitis elektrikatkestuse ajal turvafirma auto, mis jäi pikemaks ajaks hoone ette seisma.

Elektrita jäänud Kentuki Lõvi pubis peeti elektrikatkestuse ajal kaht sünnipäevapidu, mida vooluta jäädes jätkati küünlavalgel.

Elektrikatkestuse tõttu läks rivist välja Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmiku foorisüsteem, mis tuli hommikul uuesti programmeerida.

Elektrikatkestuse põhjustas lühis keskpingekaablis, mille tingis kaabliühenduse rike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles