Detsembris töötute arv suurenes

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Pärnumaa osakond.
Töötukassa Pärnumaa osakond. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakonnas oli eelmise aasta viimase päeva seisuga end ametlikult töötuna arvele võtnud 2604 inimest, mis on pea poolsada inimest kuu varasemaga võrreldes enam.

Töötukassa statistika näitab, et mullu aasta esimesel poolel töötute arv Pärnumaal langes ja sügisel hakkas tasapisi tõusma, kuid kokkuvõttes on töötute arv aastaga 815 inimese võrra vähenenud. Vabu töökohti vahendas töötukassa mullu 2271, mida on pisut vähem kui 2011. aastal.

Tegelik töötute arv on ametlikult registreeritutest kindlasti suurem. Võib arvata, et sellest aastast võtavad töötuks jäänud inimesed end aktiivsemalt töötukassas arvele, sest abiraha pisut suurenes. Töötutoetuse päevamäär on nüüd 3.27 eurot (varem 2.11 eurot) ehk senise 64 euro asemel võib kuus saada 101 eurot töötutoetust.

Töötuskindlustushüvitist on tänavu võimalik saada maksimaalselt 1054.62 eurot kuus. Tegu on läbi aegade kõrgeima hüvitise maksimummääraga.

Töötuskindlustushüvitise suurus on esimesel sajal päeval 50 ja seejärel 40 protsenti kindlustatu üheksa kuu keskmisest töötasust enne kolme viimast kuud, mis eelnesid töötuks jäämisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles