Cherry.ee ja poed müüvad Raeküla õpilaste kalendrit

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tegude kalender".
"Tegude kalender". Foto: Illustratsioon

Pärnu Raeküla koolis teist aastat tegutsev õpilasfirma EwB on turul oma „Tegude kalendriga“, praegu on noortel Cherry.ee keskkonnas käimas kalendrimüügi sooduskampaania.

2011. aastal Raeküla kooli 8. klassi majandustunnis välja käidud ideest alguse saanud „Tegude kalendris“ tahtsid noored lisada igavavõitu kalendritesse midagi positiivset.

“Kalendrist leiab iga päev väikese teosoovituse, mis toob killukese päikest ka kõige hallimasse argipäeva. Naudi talve, joo piima, käi jalgsi, kallista, tunne rõõmu! Ja nii iga päev,” kirjeldab Cherry.ee keskkond õpilaste loodud trükiseid. Õpilasfirma toetuseks korraldab Cherry „Tegude kalendri“ sooduskampaania teenustasuta.

Pärnu noored ettevõtjad trükkisid kokku 2500 kalendrit, mis on õpilasfirma kohta päris suur kogus. “Alguses oli küll kartus, kas ikka suudame kõik maha müüa, aga õnneks on kalender väga kuum kaup, meil on neid päris vähe alles,” rääkis õpilasfirma tegevjuht Rudolf-Gustav Hanni, Raeküla kooli 9.b klassi õpilane.

Hanni ütlust mööda ei sünni suured teod üksi ja leidub neid, kes lootusrikastesse projektidesse oma aega ja raha kulutada raatsivad. Kalendrid on loodud koostöös Eesti suurima kalendritootjaga Büroodisain OÜ (Timer). Oma õla on alla pannud T-särgipood, Tallinna teletorn, PÖFF, Soov.ee, Kahe Silla klubi, Selver, Pärnu loodus- ja tehnikamaja, Port Artur, Kaubamajakas, Uku Keskus ja Woobox. Kalendri ilmumisele aitasid kaasa Raeküla kooli majandusõpetaja Kristi Suppi, eesti keele õpetaja Anu Helemäe ja Pärnu Hansagümnaasiumi kunstiõpetaja Heleri Saks.

„Suur saavutus on kalendri poelettidele jõudmine, sellel aastal võib leida „Tegude kalendreid“ Selveritest, kui need veel otsa pole lõppenud,“ ütles Hanni.

A4-formaadis seinakalendrid sisaldavad iga päev üht kordasaatmist ootavat tegu, kuufaase, eestlastele olulisi tähtpäevi ja nimepäevi. Pildid on kalendritesse joonistanud Hansagümnaasiumi abiturient Anne Hanni, oma vanuseastmes joonistamise Eesti meister.

Õpilasfirma tegevjuhi jutu järgi on peale seinakalendri e-kalendergi, mis töötab  Google Calendari baasil. Selle kasutamiseks on vaja Google’i kontot. Kalendrit saab mugavalt ühendada nutitelefoni või tahvelarvutiga ja seda võib vaadata veebist. Samuti on selle rakendusega võimalik tellida elektronkalendri meeldetuletusi telefoni ja e-postile.

Noorte kalendrimeistrite töödel ja tegemistel saab pilku peal hoida Facebookiski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles