Tudengiteadus jõudis kaante vahel

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tartu ülikooli Pärnu kolledži raamatukogust saab sellest nädalast osta üliõpilasartiklite kogumikku “Tudengiteadus”, kus on ühtekokku 18 artiklit viimaste aastate tugevamate lõputööde autoritelt.


Pärnu kolledži arendusspetsialisti  Tiina Niine seletuse kohaselt tehti ettepanek artikli kirjutamiseks 2007. ja 2008. aasta parimate lõputööde autoritele, kelle kaitsmiskomisjonid välja valisid.



Kogumiku koostaja, kolledži dotsendi Arvi Kuura jutu järgi on tähelepanuväärne, et mitte kõik tööd polnud hinnatud kõrgeima hindega A, vaid osa hindega B. Kuura ütlust mööda kinnitab see üldtuntud tõde, et tee uute teadmiste juurde on okkaline.



Kuigi kõik ei võtnud ettepanekut vastu ja mõni loobus töö käigus, jõudis kaante vahele 18 artiklit. Et kogumiku ettevalmistuses järgiti üldtuntud akadeemilisi tavasid – artiklid läbisid anonüümse retsenseerimise – võib selles avaldatud artikkel osutuda mõne tulevase teadlase esimeseks tõsisemaks publikatsiooniks.



“Tudengiteadus” kirjastati OÜ Hansaprindi trükikojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles