“Koolitants” stardib järgmisel nädalal

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsukooli Waf Dance poisid mullusel “Koolitantsu” festivalil.
Tantsukooli Waf Dance poisid mullusel “Koolitantsu” festivalil. Foto: Urmas Luik

“Koolitants 2013” võistlusele registreerimine on lõppenud ja maakondlikud voorud stardivad juba järgmisel nädalal. Pärnu ja Saare maakonna ühine tantsupäev on 9. veebruaril Pärnu kontserdimajas.

Tänavune “Koolitants” toimub nii nagu mullunegi kolme-etapilisena: jaanuarist aprillini leiavad aset maakondlikud ja piirkondlikud voorud ning jürikuul finaalkontsert, mis toimub Tallinnas.

15 maakondlikku tantsupäeva peetakse 23. jaanuarist 17. veebruarini pea kõigis Eesti maakondades, eranditeks Lääne-, Saare- ja Raplamaa, mis suunatud ümberkaudsetele tantsupäevadele: Rapla- ja Läänemaa Tallinna ning Saaremaa Pärnumaale.

Maakonna tantsutrupid osalevad hindamissüsteemis eraldi oma maakonna arvestuses.

Osalejad panevad end proovile kuues kategoorias: show-, estraadi-, vaba-, laste, Eesti-teemaline ja tänavatants. Tantsijaid hinnatakse viies vanuseastmes: mudilased, 1.–3., 4.–6., 7.–9. ja 10.–12. klass.

Kõik festivalil esitatavad tantsud peavad olema noorte ja nende juhendajate omalooming, esitajateks lapsed ja noored vanuses 4–20 aastat.

Pärnumaalt on end “Koolitantsule” kirja pannud 18 truppi 66 tantsuga, mis jagunevad vanusegruppide ja kategooriate vahel üsna võrdselt.

17. märtsist algavad neli piirkondlikku vooru, mis peetakse nädala jooksul Tallinnas, Võrus, Pärnus ja Jõhvis. Pärnuni jõuab järg 19. märtsil ja üritus toimub kontserdimajas.

Kahepäevasele finaalkontserdile Tallinnas pääseb üle Eesti kokku ümmarguselt 90 tantsu, mida on pea kolmandiku võrra enam kui mullu.

6. ja 7. aprillil Salme kultuurikeskuses korraldatav finaal tuleb “festivalilinnaku formaadis”. See tähendab, et finaalipäevil täitub kultuurikeskus maast laeni tantsuga: toimuvad töötoad ja seminarid nii juhendajatele kui tantsijatele.

Kahepäevasena pole lõpuüritust varem korraldatud.

Olgu öeldud, et tänavuse, “Juhendaja fookuses” pealkirja kandva festivali eesmärk on tunnustada (tantsu)juhendajaid ja nende tööd laste ja noortega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles