Pärnus taastub tänavavalgustus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgusti. Foto on illustreeriv.
Tänavavalgusti. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnu linnavalitsus on asunud taastama mõni aasta tagasi majandussurutise ja suure võlakoormuse tõttu säästurežiimile lülitatud tänavavalgustust. Eelmisel nädalal said õhtupimeduses sirava valguse osaliseks Raeküla linnaosa elanikud.

Varem on tänavavalgustust taastatud Vana-Pärnus, Mai ja Suur-Jõe tänaval. Plaanis on valgustust taas sisse lülitada veel Ülejõe linnaosas. Pärnus tegeleb tänavavalgustuse hooldusega AS Elwo.

Raeküla elanikud olid eelmisel nädalal hämmingus, sest tänavalaternad põlesid suisa keset päeva. Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Muraka teatel põlesid laternad seal nende kontrollimiseks, sest mõni vahepeal väljas olnud valgusti polnud enam töökorras.

Abilinnapea Romek Kosenkranius kirjutas Pärnu Postimehes, et linnavalitsuse majandusosakonna hinnangul saavad praegu veel toiteta tänavavalgustid AS Elwo abiga elektriühenduse hiljemalt tulevaks kevadeks.

Linnaeelarves oli valgustite hoolduseks, korrashoiuks, remondiks ja elektri eest tasumiseks eelmisel aastal 369 690 eurot. Aasta varemgi oli summa eelarves sama.

Avanenud elektrituru ja tõusva elektrihinna tingimustes on tänavu seda summat tunduvalt suurendatud ja linn on aasta peale kokku planeerinud selleks 587 150 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles