Pärnu-Jaagupi valmistub tantsupeoks

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil talvine tantsupidu Viljandis.
Pildil talvine tantsupidu Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel toimub esimest korda Pärnu-Jaagupi kihelkonna talvine tantsupidu “Põlvkondade lumised jäljed”.

Pidu toimub Pärnu-Jaagupi staadionil ja tantsima oodatakse ligi 400 tantsusõpra.

Päev algab spordikeskuses staažika rahvatantsuõpetaja Henn Tiiveli loengu-töötoaga “Eesti rahvatants, lähtudes Ullo Toomist”.

Kell 11 algab rongkäik ja järgneb tantsupidu staadionil. Kavas on kümme väga tuntud rahvatantsu “Oige ja vasembast” kaerajaanini, mis võetud Ullo Toomi raamatust “Elu mõnusam tants on …” ja P. Bobkovi raamatust “Kaks sammu sissepoole. Ringmängulaulud”.

Päev lõpeb rahvatantsuansambli Lee kontserdiga spordikeskuses.

“Olen seda pidu mõtet juba mitu aastat mõtetes kandnud, nüüd saab see lõpuks teoks,” rõõmustas üks korraldajatest, tantsuõpetaja Tiina Saar. “Minu eesmärk oli panna lapsed tantsima ja detsembrikuust alates olemegi terve Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi perega korra nädalas neid tantse harjutanud.”

Saar juhendab ühtekokku 11 rahvatantsurühma Halinga ja Are vallas, noorimad tantsijad on algklasside koolijütsid, vanimad pensionieas inimesed. Nii on peole oodata tervet Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilaskonda, lapsi Vahenurme, Are ja Kaelase koolist ning vanemaid tantsijaid.

Saare jutu järgi pole peol tegu seatud tantsudega, valitud on hästi lihtsad folkloorsed tantsud, mida ikka pidudel tantsitud. Seepärast oodatakse jalga keerutama kõiki, kel selleks lusti – tantsusammud saab kohapeal selgeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles