Vändra õpilastele tutvustati tipptehnoloogiat

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infotehnoloogiatudengid Vändra gümnaasiumis huvilistele uue ajastu tehnoloogia võimalusi tutvustamas.
Infotehnoloogiatudengid Vändra gümnaasiumis huvilistele uue ajastu tehnoloogia võimalusi tutvustamas. Foto: Erakogu

Teisipäeval tutvustasid Eesti kõrgkoolide IT- ja majanduseriala tudengid Vändra gümnaasiumi 6.–12. klassi õpilastele tänapäeva tipptehnoloogiat, uusimaid nutitelefone, tahvelarvuteid ja sülearvuteid, korraldasid võistlusi ja jagasid auhindu.

Microsoft Eesti partnertudengid Eesti eri kõrgkoolidest on algatanud projekti “Geeks on Wheels” („Nohikud ratastel“), mille raames nad külastavad kuut Eesti kooli ja tutvustavad noortele kõige uuemaid infotehnoloogia vahendeid ja programme.

Üliõpilased korraldasid Vändras demosid ja mitmesuguseid võistlusi ning jagasid auhindu. Samuti tutvustati uusimaid nutitelefone, tahvelarvuteid ja sülearvuteid. Õpilased said aimu, mida kujutavad endast Office 2013, Office 365, Skype, Dreamspark.

Ürituse peakorraldaja Madis Männik nentis, et Vändra noortele pakkus suurt huvi Xbox-mängukonsool ja selle lisa Kinect, millega saab mängida nii, et pole ühtki pulti. Kogu mängu juhib mängija oma käte, keha ja jalgadega.

Uudistoodetest olid kõige põnevamad Windows 8 tahvelarvuti ja Windows Phone.

„Nohikud ratastel“ on hariv üritus, mille eesmärk on jõuda just väiksemates piirkondades elavate noorteni ja näidata uue ajastu tehnoloogilisi võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles