Õpilased tunnevad paremini Turovskit kui Kivimäge

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimad meediatundjad ühisgümnaasiumist.
Parimad meediatundjad ühisgümnaasiumist. Foto: Keidi Mäe

Pärnumaa koolide lõpuklasside meediateemalise mälumängu “Meediamull” võitis Pärnu ühisgümnaasium, hääle järgi tundsid kõik ära zooloog Aleksei Turovski, kuid Pärnu linnapea Toomas Kivimägi hääl jäi esimeseks ja teiseks tulnud võistkonnale tundmatuks.

Õpilased pidid pooliku pealkirja järgi mõistatama, mille aegunud tervisetõend peatab, tundma osade kaupa avanevalt pildilt ära Kaja Kallase ja Meelis Pai, teadma selle aasta Pärnu vapimärgi kavalere jne.

Kes on öelnud: “Meil ei ole praegu olemas väga korralikku plaani Agi. Kui meil pole plaani A, pole mõtet loota, et kellelgi on olemas plaan B, C, D ja E, juhuks kui plaan A ei realiseeru.”

Pärnu ühisgümnaasiumi ja Ülejõe gümnaasiumi võistkond teadsid, et sellise mõttetera on öelnud peaminister Andrus Ansip. Ülejäänuteni peaministri selgitus ei jõudnud.

Enamik õpilastest oli kursis kultuuriminister Rein Langi arvamusavaldustega ja teadis Postimehe 2012. aasta inimest Urmas Dresenit. Fakti, millal ja kellest tegi Felix Moor raadios esimese spordi otsereportaaži (1930. aastal Tallinnas Eesti-Läti-Poola kergejõustiku kolmikkohtumisest), polnud aga keegi meelde jätnud.

Kokkuvõttes oli teistest üle ühisgümnaasiumi võistkond, kuhu kuulusid Reemet Okas, Karl Mäe, Karl Jürgenstein, Kätlin Karama ja Liisi Heinmets. Koidula gümnaasium (Kristo Ment, Karl Martin Jaup, Joosep Sarapuu, Andres Jürimäe ja Karmen Kadakas) jäi teiseks, Sütevaka humanitaargümnaasium (Geia Randma, Helena Semelson, Alex Feldmann, Karolin Kivimäe ja Kevin Piperal) kolmandaks.

Meediateemalist mängu korraldavad Koidula kool ja ajaleht Pärnu Postimees. “Meediamulli” eesmärk on arendada meediahuvi, panna proovile õpilaste meediateadmised ja -oskused.

21. veebruaril võtavad mõõtu 11. klasside võistkonnad ja 13. märtsil 10. klasside tiimid. Kolme võistkonna koondarvestuses parim kool esindab Pärnumaad aprillis Paides toimuval „Meediamulli“ finaalvõistlusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles