Kivimägi ootab valijatelt hinnangut

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi otsustas sügisestel linnavolikogu valimistel koos oma valimisliiduga uuesti kandideerida, et saada hinnangut valimisliidu tegevusele.

“Lahustudes erakondade või teiste liitude nimekirja, jääkski valija tegelik arvamus meie tegemiste kohta saamata. Valijal peab olema õigus anda oma hinnang ja seda valimisliiduna jätkamine võimaldab,” selgitas Kivimägi.

Kivimägi jutu järgi võiks valimisliit jätkata sama nimega: Toomas Kivimägi valimisliit. “Põhjusel, et tõenäoliselt on tegemist suures osas samade inimestega ja valijal on lihtsam oma seisukohta kujundada,” ütles ta.

Kes valimisliidus kandideerivad, pole veel kokku lepitud. Eesmärgiks on nimekirja koguda 33 inimest. Niisama palju on linnavolikogus kohti.

“Arvan, et uusi inimesi on suurusjärgus kümmekond. Usun, et kümmekond inimest “eelmisest koosseisust” ei kandideeri: osal – erakondade liikmetel – ei lubata, osa ei taha ja ehk mõni põhjus veel,” lausus Kivimägi.

Küsimusele, millised on valimisliidu järgmise nelja aasta eesmärgid, vastas Kivimägi, et seda pole arutatud. “Kalevi staadioni ehitus, paari kooli kapitaalremont, mitme lasteaia renoveerimine on asjad, mis kindlasti saavad olema meie tegevuse eesmärgiks. Samuti Loode-Pärnu tööstusküla jõuline arendamine ja ühissõidukiliikluse kvaliteedi tõstmine,” tõi ta näiteid võimalikust valimisprogrammist.

Lõppeva valitsemisperioodi suurima saavutusena nimetas Kivimägi linna kulude kontrolli alla saamist ja laenukoormuse jõulist vähendamist. “Linna pikaajalised kohustused ja laenukoormus on vähenenud ligi 12 miljonit eurot ehk 187 miljonit krooni,” ütles ta.

Kivimägi pidas oluliseks, et Pärnu pole ilma jäänud ühestki välisrahastamisest. “Kirves rippus nii Vallikääru raha, Jaansoni raja, kergliiklustee, keskkonnahariduskeskuse kui paljude teiste raha kohal. Kõik tõime-toome koju,” rääkis ta.

Küsimusele, mida ta peab suurimaks ebaõnnestumiseks, vastas Kivimägi, et ta ei kasutaks sõna “ebaõnnestumine”, aga suurim risk oli bussiliikluse ümberkorraldamine. “Siin oli palju eriarvamusi ja on siiani. See, mida keegi, sealhulgas linnapea kunagi arvas, tähtsust ei oma. Asi on tehtud ja me vastutame selle eest,” kõneles ta.

Kivimägi tõdes, et bussiliikluse muutmine oli kallaleminek inimeste aastakümnetepikkustele harjumustele, ent seda tehti parimate kavatsustega ja põhjusel, et inimesed ei olnud rahul. Ta lubas, et valimisliit panustab jätkuvalt ühistransporti, kuid käia on veel pikk maa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles