Laevatuled ja signaalrakett tekitasid segadust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval teavitas Pärnus häirekeskust kodanik, kes nägi Pärnu lahe jääl arvatavalt auto või saani tulesid. Hilisemal kontrollimisel osutusid need kaubalaeva tuledeks. Päev varem tekitas Pärnus segadust samasugune juhtum signaalraketiga.

Pärnu lahe merejääl auto või saani tulesid näinud kodanik teavitas häirekeskust pühapäeval kella 21.40 ajal.

“Arvestades kellaaega ja ilmastikuolusid, pidas kodanik vajalikuks sellest teatada,” ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais.

Pärnu kordonist väljunud toimkond andis kella 22.25 ajal teada, et vaatluse tulemusel võivad jälgitavad tuled kuuluda Pärnu sadamasse suunduvale kaubalaevale ja teda saatvale alusele. Kella 23 paiku selgus, et tuled kuuluvad kindlasti eelnimetatud alustele.

Päev varem, laupäeval kella 23.30 paiku sai politsei teate, et Pärnu Kesklinna sillal olnud kodanik nägi kagu pool aeglaselt langevat punast raketti.

Sündmust läks kella 23.35 paiku kontrollima Pärnu kordoni toimkond, kes otsingute ja küsitluse tulemusel abivajajaid ei tuvastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles