Sildmäe firma hakkab Rannahotelli pidama

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Toomas Sildmäe tahab Rannahotelli uuendamise uuesti käsile võtta.
Ettevõtja Toomas Sildmäe tahab Rannahotelli uuendamise uuesti käsile võtta. Foto: Ants Liigus

Toomas Sildmäele kuuluv Finest Group lõpetas Scandic Hotels Eestiga Pärnu Rannahotelli rendilepingu ja hakkab ise hotelli pidama, novembri alguses suletud hotell avab uksed 1. aprillil.

Sildmäe algatusel remonditi aastatel 1991–1994 Rannahotelli põhjalikult ja nüüd tahab ta Pärnu ühe esinduslikuma hoone uuendamise uuesti käsile võtta. 2005. aastal ostis ettevõtja linnalt hotelli kinnistu 50aastase hoonestusõiguse, ent hotelli majandas 2000. aastast rahvusvaheline hotellikett.

“Scandic on suur börsiettevõte, nüüd hakkan hotelli ise pidama. Selles pole tegelikult midagi uut, ise rekonstrueerisin ta hotellipidamiseks,” ütles Sildmäe.

Talvel uuesti lahti

Viimastel aastatel on Scandic Hotels Eesti Rannahotelli talveks kinni pannud. Sildmäe tahab selle lõpetada ja 2014. aasta sügisest kapitaalremondiga alustada. Varem ei saa, sest muinsuskaitse all oleva objekti uuendamine vajab põhjalikku ettevalmistamist.

62 numbritoaga hotell avab uuesti uksed 1. aprillil, töötab kaks suve ja ühe talve ning läheb siis 2015. aasta suveni remonti. Enne sel kevadel avamist vahetatakse tubades tekid, padjad ja madratsid, paigaldatakse kõikidesse tubadesse Wifi, vahetatakse välja televiisorid jpm.

“Enne suveperioodi uuendamine maksab kümneid tuhandeid eurosid. Kapitaalremondi arvestuslikuks maksumuseks on kolm-neli miljonit,” rääkis Sildmäe.

Avatud hotelli restoranis hakatakse taas pakkuma 1939. aasta menüüd, mille Viini šnitsel, heeringas hapukoorega ja teised road omal ajal üsna populaarsed olid. “Üheksakümnendate aastate alguses toimusid siin linna vastuvõtud, üritame Scandicu toitlustuskoha tasemest esinduskoha kvaliteedini jõuda,” lausus Sildmäe.

Ettevõtja tahab atraktiivsemaks muuta katusebaari, enne suve rajada restorani ukseni kõnnitee ja muuta hotelli oluliselt peresõbralikumaks. “Lapsed tahavad kasutada pallimerd, liivakasti, MP3-mängijaid. Sa pead lähtuma kliendi seisukohast: miks ta siia tuli, mida ootab,” kõneles Sildmäe.

Pärnakad on oodatud

Sildmäe rääkis, et suvine Rannahotell hakkab tegelema rannakaubandusega ja suurendab oluliselt hotelli pakutavaid teenuseid. “Kindlasti pole me ainult hotelli külastajatele. Tahaks suurendada pärnakate võimalusi seda maja kasutada, vanasti korraldati siin näiteks palju pulmi ja peiesid,” ütles ta.

2014. aasta sügisel algava kapitaalremondi käigus viiakse hoone kütmine elekterküttelt kaugküttele, vahetatakse välja kõik uksed ja aknad, tubade vaheseinad jpm. “Alles jäävad vaid seinad ja vahelaed. Hoone kuju ja funktsioon jäävad muidugi samaks, tubade suurusjärk ei muutu,” kirjeldas Sildmäe oma tulevikukavatsusi.

Hea hotelli alustalaks on meeskond. “Sul võivad olla üleval seinad, aga kui inimesed ei suuda teha, pole seintega midagi peale hakata,” lausus Sildmäe.

Aasta ringi natuke üle 30 inimesest koosnevat meeskonda hakkab juhtima kümmekond aastat Rannahotelli vedanud Epp Lääne, kes on kolm aastat hotellist eemal olnud. Praegu tegeldakse tööjõu palkamisega, 15. juunist 1. septembrini vaja minevat suvetööjõudu hakatakse otsima aprilli teises pooles ja mais. Infot selle kohta leiab 1. veebruaril valmivalt uuelt kodulehelt, Pärnu Postimehe reklaamikülgedelt ja hotellist endast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles