Kohus asus motomehe tapmist uurima

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistatav Indrek Kruuv toodi kohtusaali raudus käsi ja kahe politseiniku saatel.
Süüdistatav Indrek Kruuv toodi kohtusaali raudus käsi ja kahe politseiniku saatel. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohtus algas eile kohtuprotsess varem kuuel korral karistatud Indrek Kruuvi üle, keda süüdistatakse motoklubi Klan liikme tapmises.

Läinud aasta 20. aprilli pärastlõunal helistas tundmatu isik Pärnu kohvikust Uku häirekeskusesse ja rääkis, et üle tee hoones lebab mees, kes eelmisest õhtust saadik ei liiguta. “Ma kallasin kokakoolat, järsku tõuseb üles,” kirjeldas helistaja, kes varem oli öelnud: “Eile kaklesime.”

Kiirabi asemel jooki näkku

Kiirabibrigaad leidis motoklubi hoovis asuvast majast surnu, keda oli pekstud ja näkku kokakoolat kallatud. Peagi saabus politsei, keda häirekeskus kõnest informeeris. Sündmuskoha vaatlusprotokoll sisaldab 88 fotot ja detailset kirjeldust, kuidas ruumid ja kannatanu välja nägid.

Politsei pidas samal päeval kinni Kruuvi, kellele on esitatud süüdistus teise inimese tapmises, mille eest on võimalik karistada kuue- kuni viieteistaastase vangistusega. Süüdistuse järgi peksis Kruuv kannatanut käte, jalgade ja tömbi esemega, tekitas talle eluohtlikke vigastusi, mille tagajärjel mees suri.

Süüdistuse kohaselt lõi Kruuv motomeest vähemalt kümnel korral ja surm võis saabuda nii löökidest eraldi kui kogumina. Ekspertiisiaktis seisab, et rünnatav oli löökide ajal nii püsti kui pikali.

“Võimalik, et õigeaegne arstiabi oleks surma välistanud,” kirjutas ekspert. Tema hinnangul saabus surm ligi kümme tundi enne surnukeha leidmist ehk öösel kella kolme paiku. Surnud mees oli keskmiselt joobes.

Nii surnu kui Kruuvi vigastusi uuriti põhjalikult ja tehti kindlaks, et kui surnu nägu ja teised kehaosad olid tugevalt vigastatud, olid Kruuvil turses ainult mõlemad käed ja peas vigastusi ei olnud. Samuti avastati Kruuvi säärtel vigastusi ja marrastusi.

“Eks teil on hea võrdlus kahe inimese vigastustest,” lausus prokurör Anne Sillaots kohtusaalis.

Kruuvi ja tapetu DNA oli segunenud

Peale tunnistajate, kelle ülekuulamiseni eile veel ei jõutud, toetub süüdistus DNA ekspertiisile. Eksperdid uurisid sündmuskohalt leitud esemeid, võtsid Kruuvilt ja surnud mehelt proove ning tuvastasid, et osa kohtades on kahe inimese DNAd segunenud. Samuti on oluline tähendus sellel, kus kellegi DNAga ese asus.

Kruuv ennast süüdi ei tunnistanud. Tema ja ta riigi poolt määratud kaitsja Ants Nõmmiku argumendid pole kohtusaalis veel kõlanud, eile piirduti üksnes prokuröri kirjalike tõenditega. Täna on kohtus esimesed tunnistajad, keda on kokku paarkümmend.

Kohtunik Indrek Nummert on üldmenetluses arutatava asja uurimiseks planeerinud 31. jaanuari ning 1., 7., 8., 12., 13. ja 14. veebruari. Kruuv on alates eelmise aasta aprillist vahi all.

Motoklubi Klan asub Pärnus Ülejõel, tapmine toimus motoklubi kõrvalmajas, mis oli peo pidamiseks välja üüritud. Miks Soomest töölt naasnud tapetu võõrasse seltskonda läks ja millest tüli puhkes, pole kohtus seni räägitud. Istungit kuulas eile hulk motoklubi liikmeid ja süüdistatava lähedasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles