Juhtkiri: Rannahotelli uus elu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Rannahotell, mida ”Pärnu lühiajalugu“ kirjeldab kui üht suurejoonelisemat funktsionalistlikku ehitist Eestis, avati 17. juunil 1937. Mere ja päikese poole avatud numbritubadega hotell mahutas 184 külastajat.

Lühikeseks jäänud sõjaeelsel perioodil reklaamiti Rannahotelli Pärnu ühe olulisema pärlina, vaade hotellile mere ja plaaži poolt muutus postkaartidel igapäevaseks.

Üleliidulises kuurordisüsteemis oli sanatooriumiks taandatud Rannahotellil oma kordumatu võlu, juba fuajees oli tunda midagi sellele hoonele iseloomulikku, võib-olla kodanlikku elegantsi, mida isegi nõukogude aeg ja remondimehed ei suutnud olematuks muuta.

Toomas Sildmäele kuuluv Finest Group sõlmis Scandic Hotels Eestiga Rannahotelli rendilepingu ja 2000. aastast majandas hotelli rahvusvaheline hotellikett.

Paraku on viimastel aastatel Rannahotell jäänud teenimatult tagaplaanile. Põhjuseks on hotelli talveks sulgemine, millega sureb elu rannas täiesti välja. Kunagine sära on tuhmunud, kogu maja näeb kuidagi kulunud ja väsinud välja nagu suvevõõras pärast tormilist öist pidutsemist.

Ometi võiks Rannahotell olla just selleks kohaks, mis aitaks ranna rajoonis aasta ringi elu sees hoida. Pärnu Postimehe arvates tuleks Rannahotellis näha mitte ainult pelgalt ööbimiskohta. Sinna saaks tublisti tagasi tuua kadunud ajastut, rõhutada, et juba läinud sajandi 30ndate teisel poolel oli Pärnu täiesti arvestatava tasemega Euroopa supellinn.

Teisalt ei tohi vinti üle keerata. Isegi esinduskohana peaks Rannahotell jääma võimalusi mööda külastajale taskusõbralikuks. Juba ette kiidame heaks mõtte suurendada pärnakate võimalusi Rannahotelli kasutada. Mida enam inimesi leiab tee randa, seda rohkem on Rannahotelli teenuste kasutajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles