Valgas rööviti poodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riskal kauplus Valga J.Kuperjanovi tänaval.
Riskal kauplus Valga J.Kuperjanovi tänaval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaks meest röövisid reede õhtul kell kaheksa Valgas Kuperjanovi tänaval poodi Riskal, kust võtsid kaasa kassaaparaadi sularahaga, alkoholi ja sigarette.

"Seisin ahju juures, kui nad sisse tulid. Üks läks kohe kassa juurde, mina tema järel ning teine mees tuli minule järele. Käskisid kassa avada, aga ma ei teinud seda," kirjeldas juhtunut müüja Tatjana (nimi muudetud - M.V.), kes kahe purjus röövli vahel seistes märkamatult häirenupule vajutas.

Viinapudeleid riiulitelt kilekotti tõstma hakanud mees haaras müüjal kõrist, küsides, kas viimane ei mõista, et käib rööv. Seepeale läks Tatjana eemale ning jälgis, kuidas üks röövlitest poest kassaaparaat kaenlas välja jooksis ning teine rahulikult viinapudeleid ja sigarette kotti ladus.

Kungla tänaval asuva väikepoe juhataja Galina Juganzon rääkis, et pool tundi pärast röövi tulid tema kauplusesse mehed, kes rääkisid, et tahtsid Riskali poodi minna, kuid seal seisis uksel neile võõras mees, lubamata kellelgi sisse astuda.

"Arvame, et järelikult käis samal ajal rööv - nad olid seega kolmekesi," oletas Riskali poe juhataja Jelena Sofijantšuk.

Paanikaväljakutsele kahe minutiga reageerinud G4Si patrullekipaaž asus otsima poodi röövinud mehi ning Kuperjanovi tänaval tabaski ühe alkoholijoobes mehe, kelle käes oli kott kauplusest röövitud alkoholi- ja tubakatoodetega.

Patrullekipaaž andis mehe üle saabunud politseile, kes viis ta kainenema. Kauplusele tekitatud kahju on väljaselgitamisel.

Esmaspäeval teatati, et Lõuna prefektuuri politseinikud tabasid eelmise nädala lõpus Valgas poe röövimises kahtlustatava teise mehe

Juhtunu uurimiseks alustas Valga politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist. Karistusseadustik näeb kohtus süüdimõistmisel röövi eest ette 2-8aastase vangistuse.

Pikemalt loe teisipäevasest Valgamaalasest!
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles