Kohvik peibutab Eesti toidu ja kultuuriga

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevade kohvik
Kevade kohvik Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi kultuurimajas asuv Kevade kohvik pakub tänavu uudse paketina kultuuripärandiaastale sobilikke eesti vanarahva toite ja kombestikku tutvustavaid õhtuid.

Jaanuaris teist hooaega tähistanud osaühingu LM Food Kevade kohvik meelitab tänavu inimesi ligi teemaõhtutega «Eesti pidu». Osaühingu juhatuse liikme Margus Leesmaa selgitusel pakuvad need võimalust tutvuda eesti toidu- ja kultuuritavadega.

Esimene katsetus oli eelmise aastanumbri sees sõpradest ja koostööpartneritest ekspertidele ja teine Lõuna-Järvamaa Koostöökogul külas olnud hispaanlastele. Kolmas on tulemas juba sel kuul.

Kõigil neil jagus Leesmaa teada vaid kiidusõnu. «Sõbrad-eksperdid olid valmis kaasa lööma ehk pakkuma kultuuri ja innustasid vaid jätkama ning hispaanlased võtsid paketina pakutu filmilindile ja lubasid seda kodumaal levitada kui supervõimalust tutvuda Eestiga,» täpsustas ta.

Nii loodabki Kevade kohvik meelitada Türile eesti toitu ja kultuuri maitsma nii sise- kui ka välisturiste. «Vähemalt oleme selleks mitme väikeettevõtja koostööna valmis,» lisas Leesmaa. Paketti lubas Leesmaa tutvustada turismimessil, samuti on ta koostööst rääkinud Järvamaa turismiinfokeskusega.

Võib ju arvata, et kultuurimajas tegutseval kohvikul pole klientide pärast muret, sest need tuuakse ju üritustega nii-öelda koju kätte.

Leesmaa tunnistas, et päris nii see ei ole. «Muidugi oleme iga kultuurimaja ürituse ajal avatud, kuid ainult sellele äri üles ei ehita,» märkis ta.

Eelmisel aastal alustas kohvik diskoõhtuid, mida Leesmaa ütlust mööda on nad võimaluse ja publiku soovi korral nõus jätkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles