Pärnu täitub möllavate tudengitega

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite talvepäevad toimuvad tänavu Pärnus juba 15. korda.
Tudengite talvepäevad toimuvad tänavu Pärnus juba 15. korda. Foto: Ants Liigus

Tänasest pühapäevani peavad üliõpilased 15. korda Pärnus oma talvepäevi ja selle aja sisse mahub nii sportimine, lumelinna ehitamine, tudengineiu valimine, mööda pubisid tiirutav buss kui lõbutsemine klubides.

Tudengite talvepäevade peakorraldaja Kristiina Lõhkivi kinnitusel võib kolme päeva jooksul näha aktiivseid üliõpilasi Pärnu linnapildis mitmel pool.

Näiteks toimub täna esimest korda tudengipäevade raames linnaorienteerumine, mille ajal peavad tudengid end linnas ettenähtud objektide juures jäädvustama. Õhtupoolikul plaanitakse aga rajada lumelinn kesklinna Martensi väljakule.

“Võistkondade vahel loositakse välja kuulsad objektid, mille nad peavad siis lumest ehitama,” selgitas Lõhkivi.

Laupäeval avatakse Tartu ülikooli Pärnu kolledži juures tudengilinnak.

“Varasematel aastatel on seal olnud tudengisaunad, aga tänavu otsustasime seda laiendada,” märkis Lõhkivi. “Tudengikülla tuleb neli telki, seal on avatud tünnisaunad ja mõnutelgid, milles jagatakse wellness-nippe ja tehakse massaaži. Teenused on mõeldud siiski vaid tudengitele ja linlasi sinna ei lubata.”

Et kolledži juurde on kuhjatud väike lumemägi, tehakse sellelt laupäeval suuskadega demonstratsioonhüppeid.

Korraldaja arvates peaksid linlastele kaasaelamiseks hästi sobima tudengikabaree reede õhtul Tervise kultuurikeskuses ja laupäeval kuursaalis toimuvad tudengi-show koos tudengineiu valimise konkursiga.

“Kabaree on meil iga-aastane murelaps,” märkis Lõhkivi. “Nagu igal aastal, ei ole tänavu sinna veel keegi end kirja pannud. Ometi on üritus igal aastal toimunud. Mullu ei olnud samuti ühtki registreerunut, aga lõpuks nägi seitset etteastet.” Tänavune kabaree teema on talv.

Laupäevasel tudengi-show’l on kavas mängud ja tudengineiu konkursil osalejad peavad läbima koguni kümme vooru.

“Praeguseks on end kirja pannud viis tüdrukut, aga registreerida saab kohapealgi,” lubas Lõhkivi. “Alasti keegi end võtma ei pea, samuti ei ole laulmisvooru. Küll peavad tüdrukud rahvale midagi müüma, osalema siidri joomise võistluses ja tegema muudki lõbusat.”

Laupäeva õhtul liigub linnas tudengite pubibuss, mis väisab muuhulgas McDonaldsit, Hahni pubi ja Sweet Rosie’t.

Pidutsemise kõrval teevad tudengid sporti ja Lõhkivi kinnitusel on enamik spordivõistluste kohti juba registreeritud. Nii näeb tudengeid mängimas rannajalgpalli, korv- ja vesivõrkpalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles