Viiral saab pidulikult lumes viibida

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiral tuleb taas lustlik Viiralinna ehitus.
Viiral tuleb taas lustlik Viiralinna ehitus. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 10. veebruaril tuleb Viira kooli ümbruses Tori valla vastlapäevale pühendatud talvine pidulik lumesviibimine teemal „Olen ma vast kange kukkel“.

„Kui ilm lubab, on kavas kõik traditsioonilised talialad. Kui ilm ei luba, on kavas kõik ebatraditsioonilised talialad. Aga toimumata ei jää!“ kirjeldatakse Viira kooli kodulehel eesootavat „lumesviibimist“.

Pühapäeval on plaanis hulk suusavõistlusi, kus esikolmikule lubatakse uhkeid ja ainulaadseid medaleid ning kõigile osalejatele turgutavat mälestusdiplomit.

Pidulikul lumesviibimise päeval läheb lahti veel Viiralinna ehitus. „Kuna lund on, nagu on, püüame sel aastal kokku kuhjata ühe pika verivorstilaadse tooriku, millest kõik koos hakkavad nikerdama musta veemao aastale pühendatud madu,“ selgitavad korraldajad ja lisavad, et oleks tore, kui lapsed saaksid tehtut hiljem rõõmsalt trööbata.

„Kui soovite teha näiteks "mao haava", mille sees lapsed saavad mängida, siis palun! Kui arvate, et madu võiks koosneda reformvoodist, millel lapsed saavad alla lasta, siis palun! Madu tuleb igal juhul väga pikk. Kui kõrge, seda otsustab lumerohkus,“ on korraldajad iga ideega päri.

Mida kell 15.30 algav päev veel pakub? Lustipäeval esitleb eelmisel aastal populaarseks osutunud lumemuuseum oma uut väljapanekut. Tõukekelkudega saab nii võistelda kui lihtsalt lusti sõita. Viira kooli sisehoovis on avatud valgustatud liuväli ja väiksemate jalgade otsa on koolil anda ka uiske.

Et tulemas on vastlapäev, on kohal hobune reega, kes sõidutab huvilisi. Põleb lõke ja avatud on Viira kooli kohvik.

Pidu lõpeb siis, kui väljas on juba küllalt hämar, et lasta õhku suureruuduline ilutulestik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles