Häädemeeste vald osaleb maskifestivalil

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häädemeeste valla esindajad sõidavad nädalavahetusel Lätimaale Salacgrivasse, kus toimub neljas rahvusvaheline maskifestival.

Salacgriva ehk Salatsi on 3200 elanikuga väikelinn, mis nagu Häädemeeste jääb Liivi lahe äärde. Ülepiirinaabrid on kutsutud maskipeole kolmandat korda, eestlaste kommete paremaks tutvustamiseks kaasavad küllaminejad Pärnu folkloorirühma Viisukesed, kava kunstilised juhid on Aire Koop ja Tiina Laidla.

Seminaril näitamiseks teevad lühifilmi eestlaste maskitavadest Marie Laanisto ja Meeli Lepik, lavastustrupis on oluline osa kunsti-, käsitöö- ja näitlemismeistril Saima Jakobsonil, kirjutab kohalik häälekandja Koduvald.

Rahvusvaheline maskipidu algab Salacgriva linnaväljakul, misjärel käiakse eramajades nagu meil kadri- või mardisandiajal, õhtul valmistavad osalejad töötubades maske ja kogunevad kultuurimajja oma kava esitama. Festivali teisel päeval toimub maskitraditsioonide seminar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles