Ojastele 4. koht, konkurenti blokeerinud Kümmel diskvalifitseeriti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel oli kvalifikatsioonis eestlastest paremuselt viies.
Peeter Kümmel oli kvalifikatsioonis eestlastest paremuselt viies. Foto: Liis Treimann

Jõulumäe Tervisespordikeskuses toimunud murdmaasuusatamise Skandinaavia karikavõistlustel jõudsid Triin Ojaste ja Piret Pormeister täna vabatehnikasprindis finaali, olles seal vastavalt 4. ja 6. kohal.

Kvalifikatsioonis 9. aja välja sõitnud Ojaste edenes oma veerandfinaali võidu ja poolfinaali teise kohaga finaali, kus täna tuli leppida 4. kohaga. Teise eestlannana finaali jõudnud ning 6. koha saanud Pormeister sai oma  veerandfinaalis teise koha ning poolfinaalist pääses edasi paremuselt teise ajaga.

30 parema sekka jõudsid veel Kati Tammjärv, kelle kohaks täna oli 18. ja 24. koha saanud Piret Pärnik. Tänane kiireim naine oli Kari Vikhagen Gjeitnes Norrast ameeriklanna Sophie Caldwelli ja rootslanna Linn Seomskari ees.

Meeste vabatehnikasprindis pääses kvalifikatsioonist edasi kuus eestlast, kelle laeks jäid täna veerandfinaalid. Kvalifikatsioonis täna kiireim eestlane Alvar-Johannes Alev kukkus oma veerandfinaalis ning Peeter Kümmel lõpetas oma veerandfinaali teisena, kuid diskvalifitseeriti kaasvõistleja blokeerimise eest.

Eestlaste kohad täna olid järgmised: 17. Alvar Johannes Alev, 18. Mattis Jaama, 19. Siim Sellis 24. Raido Ränkel, 28. Peeter Kümmel ja 30. Marko Kilp. Kaskikvõit Norrasse, kiireim täna Thomas Northug , teine koht Sindre Bjoernestad Skaarile ja kolmas Johan Edinile Rootsist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles