Avalikkuse survel jääb raamatukogu Pärnus Ülejõel alles

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe raamatukogu.
Ülejõe raamatukogu. Foto: Urmas Luik

Avalikkuse survel otsustasid Pärnu linnajuhid mitte sulgeda Ülejõe haruraamatukogu, mis linnaeelarve kärpekava kohaselt pidi uksed sulgema 1. juulil.


Kesk- ja Reformierakonna esindajatest koosnev Pärnu linnavalitsus kirjutas Ülejõe raamatukogu sulgemise linna negatiivsesse lisaeelarvesse sisse põhjendusega, et mullu sai lõplikult valmis uus keskraamatukogu ning Ülejõe harukogu hoone on väga halvas seisukorras, vahendas ERR.ee teleuudised.



Kohalikus lehes ilmus lehekülgede kaupa sulgemisvastaseid artikleid. Kõige häälekamalt võitlesid raamatukogu allesjäämise poolt Pärnu ühisgümnaasiumi kirjandusklassi abituriendid, kes kogusid pärast tunde linnatänavail allkirju ja lubasid 1. mail raamatukogu kaitseks selle ette miitingule minna.



"Seal käib igapäevaselt sadu pensionäre, kelle jaoks see ei ole ainult lugemiskoht, vaid ka päevakeskus," rääkis ühisgümnaasiumi abiturient Barbara Lehtna.



Avalikkuse surve saigi otsustavaks, miks Ülejõe raamatukogu vähemalt esialgu ei suleta.



"Arvestades kõike seda - et lapsed on algatanud teema, ja kohalikud elanikud, sealhulgas mina, kes ma elan seal rajoonis, võtsime ikka väga valuliselt, et see raamatukogu peab kinni minema -, leidsime, et see puuduolev raha tuleb leida hoopistükkis valitsussektori kulude kärpimise arvelt," rääkis Pärnu abilinnapea Jane Mets (Reformierakond).



Keskerakondlasest abilinnapea Simmo Saar avaldas koalitsioonipartneritele tunnustust, et need raamatukogu sulgemisest taganesid, ja kinnitas, et vajalik raha leitakse.



"See vajab investeeringuid 900 000 krooni ulatuses ja loomulikult ülalpidamiskulud on ka 100 000 ulatuses aasta lõpuni. Aga eks me saame hakkama sellega," ütles Saar.



Otsuse Pärnu Ülejõe haruraamatukogu esialgse saatuse kohta teeb Pärnu linnavolikogu oma maikuisel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles