Eesti motohooaeg algab Pärnus

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motomehed kogunevad taas suvepealinna.
Motomehed kogunevad taas suvepealinna. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedel Pärnus motoparaadiga tähistatav Eesti tsiklihooaja avamine meelitab siia sadu mootorrattureid üle koduvabariigi ja kaugemaltki.

"Eelmine kevad oli seitsesada ratast, äkki nüüd tuleb tuhat täis," loodab ürituse korraldanud Eesti mootorrattaklubide ühenduse asepresident ja kohaliku mootorrattaklubi Relaxer MC liige Andres Mathiesen. Tema sõnul võib kindel olla näiteks Läti ja Leedu mootorratturite saabumiselegi. "Mingi ports on jälle soomlasi oodata," usub Mathiesen.

Mootorratturid kogunevad alates kella neljast kesklinna sadamakail. Sinnasamasse on kõik huvilisedki lahkelt uudistama oodatud. "Talv läbi on neid rattaid ehitatud - seal näeb igasuguseid põnevaid monstrumeid," kruttis Mathiesen põnevust üles.

Kella viiest aga käivitatakse mootorid, et siis ühtses ja uhkes rivis mürinal läbi linna sõita.

Paraadi marsruut kulgeb üle Kesklinna silla linnast välja Nurme poole, seejärel sisenetakse mööda Haapsalu maanteed uuesti linna, suundutakse Riia maanteele ning jõutakse kella kuuest randa kuursaali juurde. Seal jätkub meeleolukas hooaja avapidu. Seda nii mootorratturitele kui kõigile teistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles