Raeküla noored kauplesid aastalaadal

, majandusõpetuse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli õpilaste minifirmad Tallinnas õpilasfirmade aastalaadal.
Raeküla kooli õpilaste minifirmad Tallinnas õpilasfirmade aastalaadal. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla koolis sel õppeaastal tegutsevad seitse minifirmat osalesid kõik Tallinnas Kristiine kaubanduskeskuses aegade suurimal õpilasfirmade aastalaadal.

Nii olid 9. veebruaril aastalaadal Raeküla kooli 8.a klassi minifirmad Klaav Team, mis valmistab taaskasutusmaterjalidest nõusid, juuksuriteenust pakkuv Bränsu ja Kuubikud, mis kaupleb käevõrude ja lillepottidega. 8.b klassi Südameseebimissid tõid laadale omavalmistatud seebid, minifirma Karbike pakkus CD-karpe ja T.K.K.J. parkimiskellasid.

9.b klassis on loodud rahvusvaheline firma EwB Tegude Kalender ja nende toode, heade mõtetega kalender, oli müügil isegi suuremates kauplustes.  

Õpilasfirmade laadal käinud Anastasia arvas koos tiimikaaslastega, et ainult nemad toodavad ökokausse, aga tuli välja, et paljud teisedki tegelevad taaskasutusega. „Kuus tundi müügileti taga seista on raske, firma tegemine ja laatadel osalemine on väga suur kogemus,“ tähendas ta.

Viola jutu järgi oli laat iseenesest võimas. „Õppisime suhtlema ja müüma,“ jagas ta muljeid. „Nägime palju inimesi ja mulle tundus, et nägin ka laulusaate võitnud Rasmust!“

Nella väitel oli minifirmade vahel päris tugev konkurents ja kliendid olid hästi toredad.

Rebecca tegi järelduse, et peab olema hea suhtleja ja positiivne, sealt see müügitöö algabki. Karl pani aga kõrva taha soovituse tooteid soodsamalt ja säästlikumalt valmistada.

„Hindajad ütlesid, et võiksime oma teenust rohkem reklaamida, teha näiteks üksteisele soenguid,“ kirjeldas Liise.

Mattias teatas, et tulevikuplaanid on suured: korrastada tööplaan ja leida koostööpartnereid. Sven tunnistas, et suhelda oli alguses raske, sest kõik olid võõrad inimesed. „Õnneks olid naaberfirma tüdrukud meie kõrval, kes vajadusel aitasid,“ leidis ta olukorras käegakatsutava lahenduse.

Laadal osales mitu Rootsi ja Moldova firmat ja Annabeli ütlust mööda oli põnev vaadata, mida müüvad teiste maade õpilased. „Tänu laadale sain koostöökogemusi,“ kinnitas ta.

Getery tõstis esile kohtumise Ameerika suursaadikuga. „Natuke raske oli suhelda, aga väga põnev,“ lausus ta.

Ettevõtteid loovad ettevõtlikud inimesed ja ettevõtlikud inimesed tulevad koolist. Raeküla koolist tuleb neid hulgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles