Vändra gümnaasium peab karjääripäeva

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasium.
Vändra gümnaasium. Foto: Henn Soodla

Vändra gümnaasiumis toimub homme puhkepäeva asemel hoopiski koolipäev, mille teema on “Minu elu kutse”, esinevad oma ala tipptegijad kunagiste lõpetajate ja tuntud inimeste hulgast ning üritus on pühendatud Eesti Vabariigi 95. aastapäevale.

Vändra gümnaasiumi direktor Peeter Putk ütles, et õpilastega koos ootavad nad esimesel sellelaadsel ettevõtmisel koolipinki lapsevanemaidki.

Karjääripäeva töötubades räägivad oma õpingutest ja praegusest tegevusest ning enda kui tööandja ootustest teiste hulgas Vändra alevivanem Toomas Sonts, ettevõtja, MS Balti Trafo juhataja Jaanus Luberg, maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm, Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen, jurist Katrin Kaljas. Mida silmas pidada tulevase elukutse valikul, selgitavad Pärnu õppenõustamiskeskuse karjäärinõustajad Kätlin Muru ja Kätlin Aadamsoo, on ju Vändra gümnaasium SA Innove üks pilootkoole karjääriõppe osas.

Esimesest kuuenda klassi õpilastele on avatud joonistamise töötuba, parimaid rühmatöid näeb reklaamivõistlusel “Ettevõtja kui positiivne eeskuju”.

Keskpäeval algab aulas ülekooliline laat, avatud on õpilasfirma kohvik.

Direktori sõnade järgi õpitakse ettevõtlust ja majandust algklassidest alates ning kõnealune karjääripäev aitab teadmisi kinnistada.

Tuleva esmaspäevani on koolis vaadata Eesti Panga muuseumi koostatud rändnäitus “Eesti raha margast euroni”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles