Läbipekstu jäeti üksi surema

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem kuuel korral karistatud Indrek Kruuv tundis kohtus huvi, kas politseinikud kahjustasid surnukeha. Politseinikud selgitasid, et uurimiseks tuleb surnut liigutada ja iga verenire ei pruugi fotodel samas kohas olla.
Varem kuuel korral karistatud Indrek Kruuv tundis kohtus huvi, kas politseinikud kahjustasid surnukeha. Politseinikud selgitasid, et uurimiseks tuleb surnut liigutada ja iga verenire ei pruugi fotodel samas kohas olla. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohtus tunnistusi andnud noored kirjeldasid, kuidas Indrek Kruuv eelmise aasta 20. aprillil motoklubi Klan liiget peksis ja jõhkralt läbipekstud inimese peoruumidesse surema jättis.

“Helistage kiirabi, helistage kiirabi. Ma tapsin inimese, ma tapsin sõbra,” meenutas Uku kohviku baaridaam 20. aprilli pärastlõunal kohvikusse tulnud Kruuvi sõnu. Pärast kaitsja Ants Nõmmiku meeldetuletust, et eeluurimisel on ta kasutanud väljendit “vist”, möönis naine, et Kruuv võis surma saabumises kahelda ja sõnade “ma tapsin inimese” ette “vist” lisada.

Noored olid kõrgendatud meeleolus

Baaridaam kiirabisse tehtud kõne sisu ei kuulnud, küll oli tal meeles Kruuvi jutt, et ta viskas motomehele kokakoolat ja viina näkku, kuid see ei liigutanud. Mõni aeg pärast kõnet tulnud Kruuv, Jägermeister käes, tagasi ja kui teda keelama mindi, vastanud ta: “Mul on p…” (ükskõik – T. R.).

18. ja 19. aprillil peeti Uku vastas motoklubi Klan kõrvalmajas ühe neiu sünnipäevapidu. Kinnistuomaniku sõnade järgi tegutseb nendes ruumides kristlike noormeeste ühing, peoliste väitel on tegu ruumidega, mida saab üritusteks välja üürida.

“18. aprilli õhtul helises telefon. Esindaja kristlike noorte ühingust ütles, et neil pole vett. Aitasin kraani lahti keerata,” meenutas majaperenaine esimest peoõhtut, kus midagi ei juhtunud. Sel päeval suhtlesid peol olnud tüdrukud sama hoovi peal olnud Klani liikmetega ja neil polnud mingeid arusaamatusi.

19. aprilli päeval pidu jätkus. “Kenad noored inimesed hakkasid tulema. Poisid sõidutasid tüdrukuid ostukärudega, noored olid kõrgendatud meeleolus,” rääkis majaperenaine.

Motomees otsis seltsi

Mõni tund enne südaööd otsustas üks Soomest töölt tulnud ja klubi ruumides ööbida kavatsenud motoklubi liige naaberseltskonnaga liituda ja tal tekkis Kruuviga sõnavahetus. “/…/ ja Indrek midagi omavahel vaidlesid. Läksin vahele, mõlemad pooled said aru. Näha oli pilkudest, et kaua poleks aega läinud,” kirjeldas Kruuvi sõber.

Motomees läks klubi poolele ja kutsus teisi enda poole jooma. Kauaks talle seltskonda ei jätkunud ja kesköö paiku otsustas ta sünnipäevaliste juurde tagasi minna.

Kaminaruumis istunud sünnipäevalised meenutasid, et saabuja oli sõbralik ega seganud kedagi. Konflikt tekkis alles siis, kui ruumi tuli Kruuv, kes soovis, et motomees lahkuks.

Vaidlus kestis kümmekond minutit. Tunnistajate jutu järgi rääkis Kruuv motomehega viisakalt ja hakkas teda lõpuks ukse poole suunama. “Indrek kaks korda palus, et ta lahkuks, /…/ ei vastanud,” lausus üks kolmest tunnistajast, kes hilisemat kaklust kirjeldas.

Ukseni jõudes olevat motomees kahe käega uksepiidast kinni võtnud ja Kruuvi jalaga löönud. Ühe tunnistaja ütlust mööda tabas jalalöök Kruuvi rindu, kuid ta ei kukkunud, teise tunnistaja jutu järgi sai Kruuv jalast kinni. Kolmas mäletas, et Kruuv viskas /…/i pudeliga, mis läks mööda.

Puhkes kaklus, algul löödi teineteist kätega. “Mingil hetkel nägin, et Kruuv lõi /…/le rusikaga lõua alla. /…/l läksid jalad nõrgaks ja ta vajus pikali. Pikali olles /…/ enam ei löönud, Indrek lõi edasi,” rääkis tunnistaja.

Maaslebajale jalgadega näkku

Tunnistajate jutu järgi peksis Kruuv maasolijat algul rusikate ja seejärel jalgadega näkku. Maasolija vastu ei löönud ega teinud midagi. Lõpuks haaranud Kruuv baaripuki ja löönud sellega.

Kas baaripuki löök tabas, tunnistaja ei näinud. Ekspertiisiakti järgi on tapetut pekstud käte, jalgade ja tömbi esemega.

Üks neiu ja hiljem ka noormees läksid vahele, lükates Kruuvi maaslebajast eemale. Kuna motomees ei liigutanud, kartsid neiud, et ta võib lämbuda. Kaks neiut keerasid maasolija külili ja pühkisid ta näolt verd. Kruuv läks ruumist välja.

“Ütlesime, et nuuska välja, et kurku ei jääks. /…/ nuuskas, tahtis midagi öelda, aga ei saanud aru, mida,” rääkis tunnistaja.

Hiljem kahetsesid pealtnägijad, et nad kiirabi ei kutsunud või /…/i autoga haiglasse ei viinud. “Oleks pidanud, tookord olin šokis,” lausus üks neist. Eksperdi hinnangul oleks võinud õigeaegne arstiabi surnuks pekstu elu päästa.

Läbipekstu tõsteti teise ruumi

Seltskond läks laiali. Kruuv ja üks teine noormees haarasid läbipekstul kätest ja jalgadest kinni ning tõstsid ta teise ruumi. “/…/ ei liigutanud, ta oli lihtsalt nokaudis,” ütles üks tunnistaja.

Kruuv tahtis sõbraga Viljandisse sõita, kuid auto läks katki ja nad ei leidnud uut sõidukit. Tuttav viis nad ühte korterisse, koos võeti mõned õlled ja Kruuv läks edasi.

Kes ja millal 20. aprillil uuesti peopaika läks ning millises seisundis tapetu nad leidsid, pole kohtus veel räägitud. Eksperdi hinnangul saabus motomehe surm öösel kella kolme paiku, kiirabisse helistati 20. aprillil pärast kella üht päeval.

Kruuv pole end tapmises süüdi tunnistatud ja oma versiooni kohtule rääkinud.

Süüdimõistmise korral ootab teda kuue- kuni viieteistaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles