Pärnu mudilased illustreerisid muinasjutte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvipliiatsid.
Värvipliiatsid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Saksa kultuuri instituudi joonistusvõistlusele Wilhelm ja Jakob Grimmi muinasjuttude “Lumeeit“, “Hans ja Grete“ ja “Rapuntsel“ ainetel saadetud 240 tööst valis instituut koos lastekirjanduse keskusega välja 22 huvitavamat.


Teises voorus, kuhu oli kutsutud kolm Pärnu lastki, joonistati tuntud kunstnike Viive Noore ja Piret Mildebergi juhendamisel pildid muinasjuttudele “Vahva rätsep“ ja “Breemeni linna moosekandid“. Nendest joonistustest koostas Saksa kultuuri instituut/Goethe instituut raamatukese, mille esitlus toimus eelmisel nädalal, kui laste illustreeritud muinasjuturaamatud pidulikult väikestele kunstnikele kätte anti.



Pärnust olid autasustamisele kutsutud Sirel Laud Mai lasteaiast (juhendaja M. Omler), Linda Lepiku Pillerpalli lasteaiast (U. Kaelep) ja Urmas Põlluäär Raeküla lasteaiast (M. Kundla). (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles