Suurmeistrid ei komistanud

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantine Shanavale (vasakul) ja Kaido Külaots.
Konstantine Shanavale (vasakul) ja Kaido Külaots. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeva õhtul Port Artur 2 esimese korruse fuajees peetud male paarissimultaanil keegi Eesti suurmeistrile Kaido Külaotsale ja Gruusia sama tiitliga maletajale Konstantine Shanavale sedavõrdki vastu ei saanud, et oleks viigi välja pigistanud. Nii võitsid suurmeistrid oma vastaseid kuivalt 28 : 0.

“Pärnu spordikooli maletreener Eiki Lehemets aitas toreda malet propageeriva ürituse teha,” tunnustas Kaido Külaots. “Vastaseid jagus, oskajaid ka, näiteks mängis meie vastu Eesti kuni 18aastaste tänavune hõbe. Nii tuli ikka võitmiseks vaeva näha.”

Shanava saabus Eestisse simultaaniks ja läks täna juba ära, nii alles pühapäeval Jurmalas mänginud Külaotsaga tal pikemat suhtlemist või treeningpartiisid ei olnud. Külaotsa ootavad nüüd ees liigade hooaja lõpud Soomes, Rootsis, Prantsusmaal ja Leedus, põhirõhu paneb suurmeister aga maikuus Poolas mängitavatele Euroopa meistrivõistlustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles