Raeküla kooli projektipäeva dirigeerisid muhulased

, Raeküla kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli projektipäev.
Raeküla kooli projektipäev. Foto: Erakogu

Projektipäevad on Raeküla kooli mõnus traditsioon, aga juba teist aastat on see koostöös Laulasmaa ja Muhu kooliga.

Eelmisel aastal oli projektipäev jõulude ajal, aga sel õppeaastal otsustasime sellega täiendada Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva üritusi ja nii sõitsid 21. veebruaril kolm meie õpetajat ja kolm Kaitseliidu esindajat Laulasmaale.

Õpilased võisid tegutseda kuues töötoas, need olid õlimaal õpetaja Kaja Salumäe juhendamisel, kaartide valmistamine augustamise tehnikas õpetaja Pille Nurga eestvedamisel, turumäng – sissejuhatus majandusõpetusse õpetaja Kristi Suppi vedamisel, sõdurivarustuse, sidevahendite ja relvastuse töötuba Kaitseliidu Pärnumaa maleva nooreminstruktori Aleksei Vistunovi, sidespetsialist Kalle Müreli ja nooreminstruktor Dmitri Ivannikovi juhendamisel. Laulasmaa õpetajate tööd nautisid Muhu kooli õpilased, aga meie võtsime vastu Muhu kooli kolleege.

Teame, et Muhu käsitöö on kuulus nii Eestis kui ka välismaal, ja olime väga uhked, et saime projektipäeval sellest traditsioonist osa. Õpetaja Tiina Saare juhendamisel valmistati ilusad ehted, mis sobivad nii kandmiseks kui ka kinkimiseks. Helme töötoa juhendaja Ülle Kuusk tutvustas töövõtteid ja vahendeid. Meeldis tööriistade soovitus, helmeste ja traatide tutvustus, ehete osade isetegemine.

Et tundsime puudust professionaalsest põletusahjust, palusime abi söökla töötajatelt ja pikkpoisi küpsetamine lükkus meie kunstiteoste põletamise tõttu veidi edasi … Igal juhul suur tänu söökla juhatajale vastutulemise eest!

Esmaabi töötoas õpetas noori õnnetuse korral tegutsema õpetaja Ene Vokk. Õpilased õppisid osutama abi põletusega ohvrile, teadvuseta kannatanule ja verejooksuga inimesele. Õpetaja jagas juhiseid, kuidas neis olukordades õigesti tegutseda, kuidas fikseerida luumurd. Situatsioonimängud õpetasid, et kõige olulisem on jääda rahulikuks ja kutsuda abi, selgitades, milline on vigastatu seisund.

Muusikaklassis toimus voltimine, kus õpetaja Anu Kabur õpetas tegema paberist imelisi asju. Iga õpilane võis võluda sinimustvalgeid kodumaa sünnipäeva kaunistusi ja seda Muhu kooli direktori Andres Antoni võrratu klaverimängu saatel. 9. klassi õpilased Merily ja Eliis käisid kõik töötoad läbi ja nende hinnangul olid need huvitavad ja arendavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles