Ilmajaam lubab kogu märtsikuuks külmalaineid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel pisut lumine hommik Muhumaal.
Veel pisut lumine hommik Muhumaal. Foto: Leili Valdmets

Märtsikuu keskmine õhutemperatuur tuleb normilähedane või sellest veidi kõrgem, kuid külmalaineid tuleb kogu kuu jooksul.

Kui märtsi õhutemperatuur on tavaliselt -1,0...-3,2 kraadi vahel, siis alanud kuu võib olla pisut soojem, lubab EMHI värskes kuuprognoosis.  Ilm on  muutlik ning külmalaineid esineb kogu kuu jooksul. 

Sademete hulk on normilähedane (norm 23...38 mm).

Märtsikuu algab loodest kagusse liikuvate tsüklonite mõjul talviselt. Edasi jääme aga madalrõhualade idaserva, kus puhuvad lõunakaarest soojemat õhku toovad tuuled.

Kuu teisel dekaadil on samuti ülekaalus muutlik tsüklonaalne ilm. Madalrõhkkonnad saabuvad meile edelast või lõunast. Sajab sageli nii vihma, lörtsi kui ka lund, dekaadi lõpul läheb kuivemaks.

Paastukuu viimasel kümnel päeval on ülekaalus selge taevaga sajuta kõrgrõhkkonna ilm. Päevad on päikesepaistelised ja soojad, öösel aga külmetab ja nii võib kümmepäevaku alguses olla paiguti isegi enam kui 15 kraadi külma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles