KK Pärnu sai väikeselt Kalevilt valusa kaotuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Raadik.
Rain Raadik. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Korvpalliklubi Pärnu meeskond pidi Eesti meistriliiga turniiril tunnistama võõrsil Tallinna Kalevi kolmepunktilist paremust.

Pärnakad olid kohtumiseks hästi valmis, asudes esimese veerandaja keskpaigaks 11 punktiga juhtima. Kalev toibus aga kiirelt ja esimesele lühikesele vaheajale minnes olid 23 : 22 ees juba nemad.

Teisel veerandil oli aktiivsemaks pooleks Pärnu meeskond, kes tegi poolaja teises pooles 10 : 0 vahespurdi ja läks poolajale eduseisul 44 : 39.

Teisel poolajal jätkus tasavägine ja pingeline heitlus. Kuigi kolmandal veerandajal hoidis juhtohjasid enda käes Pärnu meeskond, oli enne otsustavat kümmet minutit tablool viik ja viimast veerandit alustati viigiseisult 57 : 57.

Viimasel veerandajal oli pidevalt paaripunktilises eduseisus Kalev. Pärnakad jõudsid minut enne kohtumise lõppu küll viigini, kuid otsustavatel hetkedel oli kindlam kodumeeskond, võttes napi 78 : 75 võidu.

Pärnu meeskonnale tõid nii Rain Raadik kui Augustas Peciukevicius 17 punkti. Mõlemad mehed tegid kaksikduubli, korjates lauast vastavalt 12 ja 10 palli.

Tallinna Kalevi resultatiivseim oli viis kaugviset tabanud ja lõpuks 24 punkti kogunud Mihkel Kurg.

KK Pärnu mänedžer Mait Käbin leidis, et meeskonna tänaseks murelapseks oli kaitsetöö.

„Väga vajalik võit oleks olnud, aga see võidukohustus segas paljusid,” ütles ta. “Nimetaksin tänast mängu Mihkel Kure kontserdiks. Ta oli terve kohtumise vältel nahaalne ja terav. Tahtis ise ja tõmbas sellega terve meeskonna kaasa. Meie omad lasid neil hoo sisse saada ja meie suurimaks miinuseks oli alla igasuguse arvestuse kaitsemäng. Vastaste tagamängijatega ei saadud mängu lõpuni hakkama. Jäi viimase minuti mänguks, kus oli võimalik võita, kuid meie rünnakuid olid poolvägisi ja neis puudus loogika.“

Pärnu meeskonnal on 23 mängust kaheksa võitu, millega ollakse turniiritabelis seitsmendal kohal. Eespool asuvatel Valga ja TTÜ meeskondadel on kirjas kümme võitu.

KK Pärnu järgmine mäng on pühapäeval võõrsil Hitoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles