Ettevõtlik kolmas kooliveerand äratas õpilased talveunest

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlik kolmas kooliveerand.
Ettevõtlik kolmas kooliveerand. Foto: Erakogu

Esimese kevadkuu esimesel päeval olid Pärnu Vanalinna põhikooli koridorid juba varavalges ummistunud karvaste ja sulelistega, kes justkui talveunest sirgunud. Nimelt võtsid meie kooli õpilased osa ülelinnalisest ettevõtlikust kolmandast kooliveerandist, mille raames toimus palju lõbusaid üritusi.

Kõige oodatum sündmus oli kindlasti keskpäevane uisukarneval, mistõttu võis kooli peal hommikust saati näha õpilasi loomakostüümides, aga leidus ka väga usutavaid kloune ja printsesse.  Positiivselt üllatasid meie kooli direktor Pille Tahker, kes ilmus karnevalile armsas hiirekostüümis, ja tema kõrval rebasena hiiliv huvijuht Marje Vaan.

Uisukarneval toimus Vanalinna kooli kõrval uisuväljakul, kus võistlustes pisteti rinda teiste koolidega. Mängiti uiskudel korvpalli ja ussihokit ning tehti köievedu. Alanud maoaasta puhul välja mõeldud ussihokit tuli mängida ühtse ussisabana ja mängu põhimõte seisnes selles, et keegi sabast lahti ei laseks. Kõigis mängudes oli tähtsaim tiimitöö ja ühtsustunne.

Peale uisukarnevali toimus sel päeval veel palju muudki huvitavat. Osa kaheksandikke käis lasteaedades tutvustamas eesti lasteraamatute ja filmide kangelasi, loeti lastele ette ja joonistati üheskoos pilte oma lemmiklugude tegelastest.

Õpilasesindus pani aga kokku viieliikmelise tiimi, kes esindas meie kooli lumeskulptuuride ehitamises Vanas pargis. Teemaks jällegi lemmiktegelased Eesti raamatutest ja filmidest. Meist jäi parki valvama kogukas mesikäpp koos oma lemmikmaiuse purgiga.

Kui päevaste üritustega ühele poole saadi, olid kõik põhikooliõpilased oodatud uude ööklubisse Vaarikas, kus lõbutseti ja tantsiti ning kõik koolid said müüa isetehtud meeneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles