Eesti sadamates on jääolud stabiilsed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi lahel abistab kaubalaevu jäämurdja EVA-316.
Liivi lahel abistab kaubalaevu jäämurdja EVA-316. Foto: Ants Liigus

Eesti sadamates jääoludega suuremaid probleeme ei ole, jäämurdja Botnica teenindab laevu Kunda ja Sillamäe sadamas ning veeteede ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316 töötab Pärnu lahel.

Pärnu lahel on tuulega liikuma läinud jääga probleeme Kihnu ja Ruhnu vahel, jääkanal ulatub Pärnust Kihnuni, ütles Pärnu sadamakapten Riho Prints BNSile. "Jääolud on üldiselt stabiilsed ja sel talvel pole keegi pikemalt kinni jäänud," kinnitas Prints ja lisas, et praeguste ilmaolude juures ei ole oodata jää kasvu. Ühes kuus käib Pärnu sadamas ligikaudu 40 laeva, lisas ta.

Kunda ja Sillamäe sadamates on praeguste lõunatuultega jääolud kerged, aga oodata on põhjatuuli ja ranniku poole liikuvat jääd, ütles veeteede ameti talvise navigatsiooni talituse juhataja Martin Kaarjärv. Jäämurdja on nendes sadamates laevade abistamiseks kogu aeg valmis, kinnitas Kaarjärv ja lisas, et tööd oli jäämurdjal ka esmaspäeva öösel. Kundas ja Sillamäel käib ööpäevas kaks kuni kolm laeva, ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles