Sibyl Vane esineb Pärnus koos DNDga

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noortebändi Sibyl Vane’i Mark Kostrov, Helena Randlaht ja Heiko Leesment said tänu noortebändide konkursi võidule tuule tiibadesse.
Pärnu noortebändi Sibyl Vane’i Mark Kostrov, Helena Randlaht ja Heiko Leesment said tänu noortebändide konkursi võidule tuule tiibadesse. Foto: Urmas Luik

Sel laupäeval, 23. märtsil annavad Endla Teatrikohvikus kontserdi endale Baltimaades nime teinud Pärnu bänd Sibyl Vane ja Inglismaalt Eestisse naasnud ansambel DND.

Sibyl Vane ilmutas möödunud aastal koostöös Läti plaadifirmaga I Love You Records debüütalbumi “Love, Holy Water and TV” ja laupäeval Pärnus toimuv kontsert on osa märtsi algusest maini kestvast tuurist.

“DND on üks meie enda pikaajalisi lemmikbände ja nad on ühtlasi meie head sõbrad, seepärast otsustasimegi, et ühendame Eestis ringi sõites jõud,” rääkis Sibyl Vane’i bassist Heiko Leesment. “Koos andsime menukad kontserdid märtsi alguses Tartus ja Tallinnas. Eelmisel nädalal esinesime Leedus ja võib öelda, et pärast pikka sõitu on alati sooja vastuvõtuga kodupubliku ees mängida väga suur rõõm.”

Pärnust pärit Sibyl Vane võitis 2011. aastal “Noortebändi” konkursi. Pärast seda on indie-rokki esitav kolmik kogunud populaarsust nii Eestis kui välisriikides. Mitu edukat Balti tuuri selja taha jätnud Sibyl Vane’i esinemiskonto koosnebki suures mahus esinemistest Lätis ja Leedus. Möödunud aastal soojendas kollektiiv Riias legendaarset USA alternatiivrokibändi Garbage ja andis meeldejäävad kontserdid Baltimaade suurimatel muusikafestivalidel “Positivus” ja “Summer Sound”.

Aastaid Inglismaal Londonis tegutsenud Eesti alternatiivrokibänd DND on kodumaal tagasi ja annab stuudios viimast lihvi värskele, läbinisti eestikeelsele materjalile. “Ühendkuningriikide põrandaaluste rokiklubide hõnguga DND loomingus põimuvad kodumaine legend Metro Luminal ja idanaabrite Kino,” teadis Leesment. “Kõike seda katab mütsina esituslaad, mis ütleb kohe, et tegemist ei ole Eesti bändiga. Seda põnevam on kuulda ja näha seda eestlaste tehtuna eesti keeles.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles